Artikel top billede

Dansk konsulent-kæmpe i heldigt schweizisk opkøb

Veteran giver 7N adgang til de allerstørste schweiziske banker.

"Det er ikke nogen stor transaktion, men et fantastisk heldigt opkøb," fortæller 7N-direktør Jeppe Hedaa glad.

Opkøbet, som Jeppe Hedaa taler om, er schweiziske Synlogic. Et lille schweizisk konsulent-hus, der ligesom 7N har specialiseret sig i, at levere de helt tunge it-konsulenter til de store virksomheder.

"Synlogic er inde hos de store banker som Credit Suisse og UBS. Derfor er de et godt match for os," forklarer Jeppe Hedaa.

Opkøbet er faktisk et brud med 7N's strategi om at vokse organisk. Og det ligger der en særlig historie bag.

"Vi havde for nogle år siden et eventyr i Schweiz, som ikke lykkedes, fordi vi fik fat i en forkert landechef - og i vores branche er det altafgørende med den rigtige landechef," fortæller Jeppe Hedaa og fortsætter:

"Så pludselig ud af det blå kommer et godt match. Det er en ældre mand over de 60, Dr. Ernst Lebsanft, der kunne se, at han enten skulle sælge sin forretning eller afvikle den. Han henvendte sig til os, og vi fandt hurtigt ud af, at vi passer godt sammen, så derfor lavede vi en aftale," siger Jeppe Hedaa.

Købet er udformet som en earn-out-aftale, som er afhængig af, hvor godt det går. Og derfor har 7N , som Jeppe Hedaa formulerer det, ikke haft den helt store check op ad lommen i første omgang. Planen er at Dr. Ernst Lebsanft skal få en yngre kollega ind, som skal oplæres til at overtage ansvaret, når han går på pension.

"Jeg synes, det virker som en god model for begge parter," siger Jeppe Hedaa.

Han forventer ikke, at schweiziske Synlogic, som i dag beskæftiger mellem otte og ti mand, kommer til at vokse stærkt, som følge af købet. Men han ser alligevel gode muligheder.

"Dr. Ernst Lebsanft har et godt netværk og gode relationer, og i Schweiz har man en mangeårig tradition for at bruge udenlandske konsulenter. Her får han nye muligheder gennem os. Han får også mulighed for at tilbyde både nearshoring og offshoring vi vores selskaber i Polen og indien," siger Jeppe Hedaa.

I forbindelse med opkøbet skifter Synlogic navn til 7N Synlogic. På et senere tidpunkt regner Jeppe Hedaa med at fjerne Synlogic-navnet og kalde selskabet for 7M Schweiz.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere