Artikel top billede

Dustin med kanon-resultat: Nu vil vi gerne være udfordrer til Atea

Kanonregnskab giver selvtillid hos den svenskejede forhandler, hvor direktøren har store ambitioner.

Den danske Dustin-direktør Michael Haagen Petersen er klar i mælet. Han vil gerne udfordre den altdominerende forhandler i Danmark, Atea.

"Over tid vi i gerne være en udfordrer til Atea. Ikke på totalforretningen, men når det gælder salg af hardware og software, så har vi en klar ambition om at været et alternativ til Atea," siger han.

Udtalelserne fra Michael Haagen Petersen falder på baggrund at et fantastisk regnskab fra Dustin.

Omsætningen er vokset med næsten 100 millioner kroner til 736,8 millioner kroner. Og overskud er næsten fordoblet.  41,6 millioner kroner før skat lyder bundlinjen mod 25,6 millioner kroner året før.

I forhold til Atea er Dustin dog stadig lillebror. Atea havde i seneste regnskab en dansk omsætning på 5,3 milliarder danske kroner.

Alligvel mener den daanske Dustin-direktør, at Dustin kan gøre sig.

"Regnskabet viser vi er på en positiv trend, hvor vi hæver effektivitet og produktivitet. Væksten i antallet af medarbejdere er mindre end væksten i kunder," fremhæver Michael Haagen Petersen.

Det kan ses på forholdet mellem omsætning og overskud, hvor Dustin kan fremvise en overskudgrad på 5,6 procent. Til sammenligning har Atea en overskudgrad på 2 procent.

"Vi ønsker at drive en lønsom forretning. Vi vil ikke være til stede, hvis ikke det er tilfældet," siger Michael Haagen Petersen.

han fortæller, at Dustins store styrke er SMB-markedet, hvor forhandleren henter klart broderparten af forretningen. Men med et par signifikante ordrer fra blandt andet Region Hovedstaden, viser Dustin også, at de har ambitioner om at sælge til det offentlige.

"Det er et område, som vi kigger målrettet på," siger Michael Haagen Petersen.

I modsætning til hos Dustins svenske moderselskab, har Dustin ikke nogen selvstændig konsulent-forretning i Danmark.

"Det er selvfølgelig også noget vi har overvejelser om at starte op i Danmark. Men der er vi ikke endnu," slår Michael Haagen Petersen fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.