Artikel top billede

Bestyrelsesformand i omstridt selskab: Vi går nok konkurs

Der er ikke overblik over gæld og antallet af kreditorer i lukket nordjysk brokerselskab. Det ender nok med en konkurs, siger selskabets bestyrelsesformand.

Den såkaldte suspendering af aktiviteterne i det nordjyske brokerselskab CESS-Danmark A/S ender formentlig i en konkurs. Det forventer selskabets bestyrelsesformand Lars Ib.

Han oplyser samtidig, at der ikke er noget overblik over antallet af kreditorer eller størrelsen af gælden i selskabet, som i sidste måned måtte indstille aktiviteterne, efter at selskabets bankforbindelse Nordea havde smækket kassen i. Han understreger dog, at antallet af kreditorer er begrænset.

"Det er meget simpelt. Nordea har opsagt deres kredit, fordi de har vurderet, at der ikke er belæg for at fortsætte," fortæller Lars Ib. Han understreger, at CESS-Danmark A/S efterfølgende har gjort, "hvad der skal gøres" i forhold til at orientere kreditorer og leverandører om situationen.

Han vil dog ikke give noget bud på udsigten til, at kreditorerne kan få dækket deres tilgodehavender.

"Meget afhænger af, hvor dygtige man er til at realisere det varelager, som har stået hos CESS-Danmark siden foråret," siger Lars Ib.

Han bekræfter desuden, at CESS-Danmark A/S hverken er trådt i betalingsstandsning eller er erklæret konkurs. Han regner dog med, at en konkurs bliver slutresultatet.

"Der er nogle mennesker, der har penge til gode. Så med mindre Nordea kommer tilbage med den nødvendige likviditet, forventer jeg, at nogle af kreditorerne vil begære selskabet konkurs på et eller andet tidspunkt," siger Lars Ib.

Han bekræfter samtidig, at direktør Nikolaj Johansen sammen med en række medarbejdere har startet et nyt selskab - Handelsselskabet Nordjylland A/S - hvor Lars Ib ligesom i CESS-Danmark A/S er indtrådt som bestyrelsesformand.

"Planen er, at medarbejderne etablerer et tradingselskab med den samme type forretning, som lå i CESS-Danmark A/S," siger Lars Ib.

CESS-Danmark var i foråret involveret i en sag om ulovlig eksport af it-udstyr fra USA til Dubai. Det kostede blandt andet selskabets tidligere salgsdirektør, Dennis Nielsen, mere end to måneders tilbageholdelse og udrejseforbud fra USA.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.