Nyt løsningshus vil brande sig lokalt

Fusion skal bane vej for ny østjysk infrastrukturforhandler.

Efter en årrække som selvstændige virksomheder er de to Silkeborg-forhandlere It Advisor og Nordisk Hosting Center ved nytår blevet fusioneret med en ambition om at skabe en totalleverandør af infrastrukturløsninger.

Planen er ifølge den nytiltrådte direktør Preben Louring at brande sig som lokal Silkeborg-forhandler under navnet NHC.

"Vi har sat en passer ned i Silkeborg og har tegnet en cirkel med en radius på 50 kilometer. Det er inden for det område, vi vil brande os," fortæller Preben Louring og gør dermed også byer som Århus, Randers, Viborg, Herning og Horsens til en del af sit forretningsmæssige opland.

Louring har hidtil sammen med partneren Michael Kjærgaard drevet It Advisor, som samtidig har haft 50 procent af ejerskabet i Nordisk Hosting Center. Efter fusionen sidder de to nu på hver en tredjedel af ejerskabet i den fusionerede forhandler, mens den sidste tredjedel ligger hos direktør Kim Friis hos samarbejdspartneren It Effect.

NHC vil især satse på at udvikle sin outsourcing-forretning som supplement til hosting, konsulentydelser og drift af økonomisystemet C5.

"Nordisk Hosting Center har hidtil været stærkt baseret på Microsoft og C5, men nu vil vi gerne have en bredere fundering og går derfor nu stærkere ud i outsourcing-markedet efter kunder med 50 eller flere brugere," siger Preben Louring.

Fusionen af de to firmaer er dog ikke nogen pludselig indskydelse, da der ifølge Preben Louring de seneste par år er investeret stærkt i både kompetencer og jern i form af et selvstændigt datacenter, som fremadrettet skal danne basis for hosting- og outsourcing-forretningen.

"Fremover kommer vores fokus til at ligge på outsourcing-forretningen og aktiviteterne som en totalleverandør," siger Preben Louring, som allerede er godt i gang med at udvide bemandingen fra de nuværende 11 medarbejdere. Helt aktuelt er han ved at ansætte en sælger og en konsulent, der kan rådgive infrastruktur-kunder.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.