Artikel top billede

Nyt løsningshus vil brande sig lokalt

Fusion skal bane vej for ny østjysk infrastrukturforhandler.

Efter en årrække som selvstændige virksomheder er de to Silkeborg-forhandlere It Advisor og Nordisk Hosting Center ved nytår blevet fusioneret med en ambition om at skabe en totalleverandør af infrastrukturløsninger.

Planen er ifølge den nytiltrådte direktør Preben Louring at brande sig som lokal Silkeborg-forhandler under navnet NHC.

"Vi har sat en passer ned i Silkeborg og har tegnet en cirkel med en radius på 50 kilometer. Det er inden for det område, vi vil brande os," fortæller Preben Louring og gør dermed også byer som Århus, Randers, Viborg, Herning og Horsens til en del af sit forretningsmæssige opland.

Louring har hidtil sammen med partneren Michael Kjærgaard drevet It Advisor, som samtidig har haft 50 procent af ejerskabet i Nordisk Hosting Center. Efter fusionen sidder de to nu på hver en tredjedel af ejerskabet i den fusionerede forhandler, mens den sidste tredjedel ligger hos direktør Kim Friis hos samarbejdspartneren It Effect.

NHC vil især satse på at udvikle sin outsourcing-forretning som supplement til hosting, konsulentydelser og drift af økonomisystemet C5.

"Nordisk Hosting Center har hidtil været stærkt baseret på Microsoft og C5, men nu vil vi gerne have en bredere fundering og går derfor nu stærkere ud i outsourcing-markedet efter kunder med 50 eller flere brugere," siger Preben Louring.

Fusionen af de to firmaer er dog ikke nogen pludselig indskydelse, da der ifølge Preben Louring de seneste par år er investeret stærkt i både kompetencer og jern i form af et selvstændigt datacenter, som fremadrettet skal danne basis for hosting- og outsourcing-forretningen.

"Fremover kommer vores fokus til at ligge på outsourcing-forretningen og aktiviteterne som en totalleverandør," siger Preben Louring, som allerede er godt i gang med at udvide bemandingen fra de nuværende 11 medarbejdere. Helt aktuelt er han ved at ansætte en sælger og en konsulent, der kan rådgive infrastruktur-kunder.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.