Artikel top billede

SKAT holder 11 millioner tilbage: Det er ikke noget vi er stolte af

Den østjyske distributør DCS kommer ud med pænt millionoverskud - men tynges af momssag.

Note 2 står og blinker i den aarhusianske distributør DCS' seneste regnskab. Her må DCS nemlig indrømme, at selskabet har 11 millioner kroner ude at hænge hos SKAT, fordi en leverandør til DCS ikke har afregnet moms.

"Skattesagen er ikke noget vi er stolte af. Men jeg vil heller ikke pakke det ind," siger direktør Jørgen Pedersen, der samtidig glæder sig over, at DCS i øvrigt kommer ud med et pænt regnskab, hvor overskuddet ligger på 9,4 millioner kroner før skat.

Selv om overskuddet hos Direct Computer Supplies (DCS) er pænt, er det slet ikke så stort som i det foregående regnskab, hvor overskuddet før skat endte på hele 17,2 millioner kroner.

"Det har været meget op ad bakke i markedet. Alt har været i spil, og derfor har vi også investeret flere kroner i at fastholde vores markedsandel," siger Jørgen Pedersen.

Men tilbage til note 2, hvor DCS skriver, at SKAT tilbageholder 11 millioner kroner i moms. Penge som Jørgen Pedersen i øvrigt forventer, at DCS i sidste ende ender med at få.

Ifølge Jørgen Pedersen handler det om, at DCS har købt varer af et dansk firma, men fået varerne leveret på et "fjernlager" i Tyskland. Efterfølgende får DCS en regning fra det danske firma inklusive moms. Ifølge Jørgen Pedersen helt efter bogen.

Men da DCS efterfølgende sender papirer til SKAT, rejser myndighederne flaget og hævder, at den faktura, DCS har betalt til deres danske samhandelspartner, slet ikke skulle have været påført moms, fordi varerne blev leveret til et såkaldt "fjernlager" i Tyskland og ikke i Danmark.

"Det viser sig, at varerne ikke kom fra det danske firmas danske lager, men derimod fra Sverige. Det var vi ikke klar over," siger Jørgen Pedersen.

Netop fordi varerne ikke har været forbi Danmark, mener SKAT, at fakturaen er forkert. Og da DCS' danske samhandelspartner ikke indbetaler momsen til SKAT, tilbageholder SKAT altså momsrefusionen fra DCS - de omtalte 11 millioner kroner.

Direktøren irriteret over SKAT

Jørgen Pedersen fortæller, at der er tale om varer, som DCS videresælger - ikke til danske forhandlere - men til en anden kunde i Europa. Når DCS foretager den slags handler, er det kotyme, at varerne bliver leveret på et såkaldt "fjernlager". Det er ifølge Jørgen Pedersen et "neutralt lager", hvor varerne i den slags handler opbevares, indtil begge parter i handlen har afregnet, hvorefter køber kan overtage varerne.

"Det er den normale måde at foretage den slags handler på," konstaterer Jørgen Pedersen, som endvidere fortæller, at varerne blev leveret på "fjernlageret", fordi sælgerne tilbød at arrangere fragten i forbindelse med salget.

Derfor kunne DCS ikke aktivt kontrollere, at varerne blev leveret fra et dansk lager, mener Jørgen pedersen.

Han er irriteret over SKAT, fordi han mener, at DCS har opført sig pænt og gjort alt efter forskrifterne.

"Vi tjekker de firmaer, vi handler med, og følger SKATs retningslinier. Vi har i det sidste år forsynet SKAT med oplysninger om alle dem, vi handler med. Derfor er det irriterende, at de nu vil hænge os op på det," siger han.

I Jørgen Pedersens optik er der ingen tvivl om, at DCS ender med at få de 11 millioner kroner retur.

"Men det bliver sandsynligvis ikke uden kamp. Det ser ud til, at vores leverandør er stukket af fra regningen. Og det kan også godt være, der går halvandet år, før vi ser pengene. Men jeg synes, at vi har en god sag," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.