Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Navneskifte startskud til dansk offensiv for stort ERP-firma

Lokalt fokus skal vinde kampen for stort ERP- og outsourcinghus, som netop har skiftet navn.

"Når folk spørger mig, hvad vores nye navn kommer til at betyde, siger jeg, at den store forandring bliver, at vi får større fokus på nærmarkedet."

Sådan lyder det fra administrerende direktør Martin Petersen her dagen efter, at han skiftede firmanavnet på sit visitkort ud fra det hidtidige Logica til CGI.

Navneskiftet er en konsekvens af, at det canadisk-ejede CGI hen over sommeren bød på og overtog Logica-koncernen, som herhjemme beskæftiger omkring 730 medarbejdere. I det seneste regnskab rundede den danske afdeling en omsætning på en milliard kroner.

Martin Petersen har store forventninger til livet under de nye ejere, som både i forhold til multinationale konkurrenter og de tidligere ejere adskiller sig ved at tage udgangspunkt i forholdene på det lokale marked, fremfor en overordnet og forkromet koncernstrategi.

"Jeg ser den afgørende forskel i, at det er behovet i Danmark, der skal styre, hvad vi som CGI foretager os i markedet. Før overtagelsen var Logica i færd med at introducere en global organisation, hvorimod CGI er optaget af landestrukturens betydning. Det er en meget stor forandring, som jeg tror vores kunder kommer til at mærke ved, at vi bliver mere relevante og nærværende for dem," siger Martin Petersen.

"CGI har en helt anden kultur (end Logica, red.) med meget korte beslutningsveje og flad struktur, hvor mange af vores internationale konkurrenter har en matrix-organisation, hvor alt for mange skal give deres besyv med. Med den regionale model, som vi nu arbejder efter, får kunderne det bedste fra begge verdener, hvor mellemstore kunder får den nødvendige opmærksomhed, og vi har lokal selvbestemmelse uden at være bundet op på en global marketing-maskine," siger han.

Herhjemme er CGI's internationalt funderede konkurrenter at finde blandt selskaber som CSC, IBM, Accenture og Cap Gemini. Men den angiveligt anderledes strategi vil også blive brugt til at differentiere CGI i forhold til danske konkurrenter som Columbus, EG og KMD, lyder det fra Martin Petersen, som varsler en offensiv i forhold til kunder på enterprisemarkedet.

"Vi er allerede ret stærke på det offentlige marked, ligesom vi har en stærk Microsoft-forretning rettet mod SMB-kunder. Så der, hvor vi får en mulighed for at blive stærkere, er på det private marked. Vi vil nok specielt gå efter up- og midmarkedet," siger han.

Logicas har de seneste år været igennem flere fyringsrunder. Den seneste runde kom kun en måned efter annonceringen af CGI's overtagelse. Det kostede omkring 50 job i den norske afdeling, mens man i Sverige sagde farvel og tak til 400 mand. Danmark er dog sluppet nådigt og slap i den seneste fyringsrunde helt for at skulle fyre folk. Efter CGI's overtagelse har den samlede koncern i dag 72.000 ansatte.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.