Artikel top billede

Navneskifte startskud til dansk offensiv for stort ERP-firma

Lokalt fokus skal vinde kampen for stort ERP- og outsourcinghus, som netop har skiftet navn.

"Når folk spørger mig, hvad vores nye navn kommer til at betyde, siger jeg, at den store forandring bliver, at vi får større fokus på nærmarkedet."

Sådan lyder det fra administrerende direktør Martin Petersen her dagen efter, at han skiftede firmanavnet på sit visitkort ud fra det hidtidige Logica til CGI.

Navneskiftet er en konsekvens af, at det canadisk-ejede CGI hen over sommeren bød på og overtog Logica-koncernen, som herhjemme beskæftiger omkring 730 medarbejdere. I det seneste regnskab rundede den danske afdeling en omsætning på en milliard kroner.

Martin Petersen har store forventninger til livet under de nye ejere, som både i forhold til multinationale konkurrenter og de tidligere ejere adskiller sig ved at tage udgangspunkt i forholdene på det lokale marked, fremfor en overordnet og forkromet koncernstrategi.

"Jeg ser den afgørende forskel i, at det er behovet i Danmark, der skal styre, hvad vi som CGI foretager os i markedet. Før overtagelsen var Logica i færd med at introducere en global organisation, hvorimod CGI er optaget af landestrukturens betydning. Det er en meget stor forandring, som jeg tror vores kunder kommer til at mærke ved, at vi bliver mere relevante og nærværende for dem," siger Martin Petersen.

"CGI har en helt anden kultur (end Logica, red.) med meget korte beslutningsveje og flad struktur, hvor mange af vores internationale konkurrenter har en matrix-organisation, hvor alt for mange skal give deres besyv med. Med den regionale model, som vi nu arbejder efter, får kunderne det bedste fra begge verdener, hvor mellemstore kunder får den nødvendige opmærksomhed, og vi har lokal selvbestemmelse uden at være bundet op på en global marketing-maskine," siger han.

Herhjemme er CGI's internationalt funderede konkurrenter at finde blandt selskaber som CSC, IBM, Accenture og Cap Gemini. Men den angiveligt anderledes strategi vil også blive brugt til at differentiere CGI i forhold til danske konkurrenter som Columbus, EG og KMD, lyder det fra Martin Petersen, som varsler en offensiv i forhold til kunder på enterprisemarkedet.

"Vi er allerede ret stærke på det offentlige marked, ligesom vi har en stærk Microsoft-forretning rettet mod SMB-kunder. Så der, hvor vi får en mulighed for at blive stærkere, er på det private marked. Vi vil nok specielt gå efter up- og midmarkedet," siger han.

Logicas har de seneste år været igennem flere fyringsrunder. Den seneste runde kom kun en måned efter annonceringen af CGI's overtagelse. Det kostede omkring 50 job i den norske afdeling, mens man i Sverige sagde farvel og tak til 400 mand. Danmark er dog sluppet nådigt og slap i den seneste fyringsrunde helt for at skulle fyre folk. Efter CGI's overtagelse har den samlede koncern i dag 72.000 ansatte.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere