Artikel top billede

Lenovo banker HP væk fra dansk pc-trone

16.000 pc'er. Så stor er forskellen mellem de to rivaler på det danske pc-marked - Lenovo og HP.

Den kinesiske pc-producent Lenovo kan nu stille sig øverst på sejrskamlen i kapløbet om titlen som Danmarks største pc-producent.

Ifølge en spritny opgørelse fra analysefirmaet IDC solgte Lenovo i 2012 336.000 pc'er til det danske marked. Det svarer til en markedsandel på 23,0 procent.

Resultatet henviser for første gang i umindelige tider amerikanske HP til andenpladsen med 320.00 solgte pc-enheder, svarende til en markedsandel på 21,9 procent.

IDC-tallene er foreløbige, men det forventes ikke, at eventuelle korrektioner vil kunne ændre på resultatet.

Hos Lenovo i Danmark er administrerende direktør Peter Juul Jørgensen ikke overaskende godt tilfreds med nu at stå i spidsen for landets største pc-leverandør.

"Vi er glade og tilfredse og regner med at øge vores volumen yderligere i løbet af 2013. Det hænger naturligvis med, at vi i løbet af 2012 for alvor er gået ind i consumermarkedet," lyder hans kommentar.

Året bød på en samlet stigning i pc-salget på knap syv procent. I alt leverede pc-producenterne 1,46 millioner pc'er til de danske forhandlere i 2012.

Pc-markedets nummer tre blev i 2012 Acer med en andel på 15,1 procent, mens Apple og Asus nåede markedsandele på henholdsvis 10,3 og 10,1 procent. Endelig nåede Dell på sjettepladsen en andel på 7,5 procent.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere