Artikel top billede

Lenovo banker HP væk fra dansk pc-trone

16.000 pc'er. Så stor er forskellen mellem de to rivaler på det danske pc-marked - Lenovo og HP.

Den kinesiske pc-producent Lenovo kan nu stille sig øverst på sejrskamlen i kapløbet om titlen som Danmarks største pc-producent.

Ifølge en spritny opgørelse fra analysefirmaet IDC solgte Lenovo i 2012 336.000 pc'er til det danske marked. Det svarer til en markedsandel på 23,0 procent.

Resultatet henviser for første gang i umindelige tider amerikanske HP til andenpladsen med 320.00 solgte pc-enheder, svarende til en markedsandel på 21,9 procent.

IDC-tallene er foreløbige, men det forventes ikke, at eventuelle korrektioner vil kunne ændre på resultatet.

Hos Lenovo i Danmark er administrerende direktør Peter Juul Jørgensen ikke overaskende godt tilfreds med nu at stå i spidsen for landets største pc-leverandør.

"Vi er glade og tilfredse og regner med at øge vores volumen yderligere i løbet af 2013. Det hænger naturligvis med, at vi i løbet af 2012 for alvor er gået ind i consumermarkedet," lyder hans kommentar.

Året bød på en samlet stigning i pc-salget på knap syv procent. I alt leverede pc-producenterne 1,46 millioner pc'er til de danske forhandlere i 2012.

Pc-markedets nummer tre blev i 2012 Acer med en andel på 15,1 procent, mens Apple og Asus nåede markedsandele på henholdsvis 10,3 og 10,1 procent. Endelig nåede Dell på sjettepladsen en andel på 7,5 procent.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere