Artikel top billede

Lenovo banker HP væk fra dansk pc-trone

16.000 pc'er. Så stor er forskellen mellem de to rivaler på det danske pc-marked - Lenovo og HP.

Den kinesiske pc-producent Lenovo kan nu stille sig øverst på sejrskamlen i kapløbet om titlen som Danmarks største pc-producent.

Ifølge en spritny opgørelse fra analysefirmaet IDC solgte Lenovo i 2012 336.000 pc'er til det danske marked. Det svarer til en markedsandel på 23,0 procent.

Resultatet henviser for første gang i umindelige tider amerikanske HP til andenpladsen med 320.00 solgte pc-enheder, svarende til en markedsandel på 21,9 procent.

IDC-tallene er foreløbige, men det forventes ikke, at eventuelle korrektioner vil kunne ændre på resultatet.

Hos Lenovo i Danmark er administrerende direktør Peter Juul Jørgensen ikke overaskende godt tilfreds med nu at stå i spidsen for landets største pc-leverandør.

"Vi er glade og tilfredse og regner med at øge vores volumen yderligere i løbet af 2013. Det hænger naturligvis med, at vi i løbet af 2012 for alvor er gået ind i consumermarkedet," lyder hans kommentar.

Året bød på en samlet stigning i pc-salget på knap syv procent. I alt leverede pc-producenterne 1,46 millioner pc'er til de danske forhandlere i 2012.

Pc-markedets nummer tre blev i 2012 Acer med en andel på 15,1 procent, mens Apple og Asus nåede markedsandele på henholdsvis 10,3 og 10,1 procent. Endelig nåede Dell på sjettepladsen en andel på 7,5 procent.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.