Artikel top billede

Uniteam-direktør: Jeg kæmpede for forretningen til sidste øjeblik

En kundes konkurs blev dødsstødet for sjællandsk pc-bygger.

Lars Sievertsen direktør i nu krakkede Uniteam Data fra Køge konstaterer kort, at Uniteam Data, der gik konkurs i sidste uge, ikke genopstår.

"Jeg tror ikke, der er fremtid i at fremstille specialbyggede pc'er mere."

Ifølge kurator Anders Bendtsen var det et krav fra en af firmaets ansatte, som udløste konkursen i Uniteam Data.

Til gengæld afviser Lars Sievertsen på det kraftigste, at han gennem længere tid har vidst, at firmaet var på vej til at lukke.

"Jeg kæmpede for forretningen til sidste øjeblik. Men i sidste ende blev det en kundes konkurs, som gav os dødsstødet," siger Lars Sievertsen.

Han startede Uniteam Data - under navnet Sitek - sammen med sin bror tilbage i 1993. Siden har han med udgangspunkt i Køge bygget pc'er for kunder.

"Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke havde supergod økonomi og efterspørgslen var vigende. Men jeg prøvede da at få forretningen til at køre til det sidste," siger Lars Sievertsen, som fortæller, at han også selv har mistet en del penge i forbindelse med konkursen.

Derfor kommer han heller ikke til at prøve at genetablere forretningen.

Lars Sievertsen fortæller at han oprindeligt er uddannet økonom. Han startede Uniteam Data op allerede mens han var studerende. Derfor har han aldrig arbejdet andre steder end i Uniteam Data. Og den del af eventyret er slut nu. Lars Sivertsen vil ikke selv forsøge at genoplive Uniteam Data.

"Uniteam Data kommer kun til at genopstå, hvis nogen vil købe det af konkursboet. Selv søger jeg efter et nyt job," konstaterer han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.