Artikel top billede

Ny dansk distributør gift med tysk producent

Lego og Coop må finde ny forhandler. Dropper egne kunder og salg til slutkunder for at koncentrere sig om partnersalg.

Mobile Distribution Nordic hedder Danmarks nyeste it-distributør, som gik i luften 1. januar. Distributøren skal servicere det danske og svenske marked med produkter fra den tyske producent, ADS-TEC, som laver embeddede computere rettet mod industrielle kunder.

Mobile Distribution Nordics direktør Michael Jensen indrømmer, at det virker lidt bagvendt at starte en distributør med kun et agentur, men der er en forklaring:

"Det handler om, at den tyske producent er lidt nervøs for at bevæge sig ud over landegrænserne," siger Michael Jensen, som forklarer, at der har været et ni måneder forløb inden Mobile Distribution Nordic kunne starte op.

Michael jensen harnu stiftet sit eget selskab, der fungerer som ADS-TECs forlængede arm på det danske og svenske marked.

"Det er et testforløb vi kører nu. Det er mig, der ejer virksomheden, men vi bliver betalt af ADS-TEC for at sælge deres produkter," fortæller Michael Jensen og fortsætter:

"Jeg kommer ikke til at eje det selv for evigt. Enten bliver det et flop og så trækker tyskerne sig, eller også bliver tyskerne tilfreds med, hvad de ser, og går ind og overtager ejerskabet. Men det vil tiden vise."

Michael Jensen, der har en fortid i distributør-leddet hos Ingram Micro, er i forvejen ejer af konsulentvirksomheden MJ Consulting, som har været dansk forhandler af ADS-TEC. Men det kommer til at stoppe nu.

"Min erfaring siger, at hvis vi skal ud og finde andre partnere, skal vi ikke være konkurrenter med dem. Alt handel skal foregår helt rent gennem kanalen," slår han fast.

Derfor kommer de kunder, som Michael Jensen har solgt ADS-ETC-løsninger til gennem MJ Consulting også til at vælge nogle andre forhandlere.

"Vi har blandt andet solgt til Lego, Coop og Sant Gobain. Men de må nu vælge nogle nye forhandlere. Det er dem, der bestemmer, hvem de vil vælge. Men jeg sælger ikke til dem længere," siger Michael Jensen.

Han satser på, at få mellem ti og tyve forhandlere på det danske marked, og et lignende antal på det svenske.

"På grund af EU-problematikken, går vi ikke efter Norge i første omgang. Det bliver tidligst til næste år. Vi skal også passe på med at tage munden for fuld," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.