Artikel top billede

Ny dansk distributør gift med tysk producent

Lego og Coop må finde ny forhandler. Dropper egne kunder og salg til slutkunder for at koncentrere sig om partnersalg.

Mobile Distribution Nordic hedder Danmarks nyeste it-distributør, som gik i luften 1. januar. Distributøren skal servicere det danske og svenske marked med produkter fra den tyske producent, ADS-TEC, som laver embeddede computere rettet mod industrielle kunder.

Mobile Distribution Nordics direktør Michael Jensen indrømmer, at det virker lidt bagvendt at starte en distributør med kun et agentur, men der er en forklaring:

"Det handler om, at den tyske producent er lidt nervøs for at bevæge sig ud over landegrænserne," siger Michael Jensen, som forklarer, at der har været et ni måneder forløb inden Mobile Distribution Nordic kunne starte op.

Michael jensen harnu stiftet sit eget selskab, der fungerer som ADS-TECs forlængede arm på det danske og svenske marked.

"Det er et testforløb vi kører nu. Det er mig, der ejer virksomheden, men vi bliver betalt af ADS-TEC for at sælge deres produkter," fortæller Michael Jensen og fortsætter:

"Jeg kommer ikke til at eje det selv for evigt. Enten bliver det et flop og så trækker tyskerne sig, eller også bliver tyskerne tilfreds med, hvad de ser, og går ind og overtager ejerskabet. Men det vil tiden vise."

Michael Jensen, der har en fortid i distributør-leddet hos Ingram Micro, er i forvejen ejer af konsulentvirksomheden MJ Consulting, som har været dansk forhandler af ADS-TEC. Men det kommer til at stoppe nu.

"Min erfaring siger, at hvis vi skal ud og finde andre partnere, skal vi ikke være konkurrenter med dem. Alt handel skal foregår helt rent gennem kanalen," slår han fast.

Derfor kommer de kunder, som Michael Jensen har solgt ADS-ETC-løsninger til gennem MJ Consulting også til at vælge nogle andre forhandlere.

"Vi har blandt andet solgt til Lego, Coop og Sant Gobain. Men de må nu vælge nogle nye forhandlere. Det er dem, der bestemmer, hvem de vil vælge. Men jeg sælger ikke til dem længere," siger Michael Jensen.

Han satser på, at få mellem ti og tyve forhandlere på det danske marked, og et lignende antal på det svenske.

"På grund af EU-problematikken, går vi ikke efter Norge i første omgang. Det bliver tidligst til næste år. Vi skal også passe på med at tage munden for fuld," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?