Artikel top billede

Derfor forlader han it-branchen: Jeg er venturemand - ikke driftsmand

Interview: 36 årig it-komet med gode kanalrelationer har taget karrierebeslutning og dropper jobbet som teledirektør.

"Da jeg fyldte 35 år sidste år, sagde min far, at nu var jeg blevet voksen og parat til at blive en rigtig erhvervsmand."

Laurits Bach Sørensen tidligere HP-komet og nu også tidligere direktør for Aastra Telecom i Danmark, er ikke bleg for at kalde sin far Torben Bach Sørensen, for sin mentor.

Han er heller ikke bleg for at tage en chance og skifte spor. At han har droppet jobbet som direktør for televirksomheden Aastra Telecom i Danmark og netop tiltrådt som direktør for den danske Greentech-virksomhed MicroShade, er ifølge ham et bevidst valg.

"Jeg er vækstmand," konstaterer han og fortæller, at jobbet i Aastra Telecom, som han tiltrådte i 2010, efter tre år var forvandlet mere i retning af en driftsopgave.

"Min baggrund er vækst. i HP var jeg med til at etablere HP's netværksdivision i Danmark. Derefter flyttede jeg til HP i Europa, hvor jeg som den første enterprise-salgschef for netværksdivisionen, havde ansvaret for at opbygge forretningen der solgte ind til de 5000 største virksomheder i Afrika, Mellemøsten og Europa. Et nyt forretningsområde, der voksede fra næsten ingenting til halvanden milliard danske kroner i løbet af tre år."

"Aastra Telecom var også en vækstcase.  Her lavede jeg en turnaround. Da jeg kom til Aastra, stod organisationen efter en række opkøb overfor en række strukturelle udfordringer, stærkt faldende salg og var faldet til nummer fire på det danske marked. Det fik vi dog relativt hurtigt styr på, og allerede i 2011 var Aastra vokset til nummer et på det danske marked for salg af telefonlinjer," pointerer Laurits Bach Sørensen.

Her ligger en central pointe for Laurits Bach Sørensen. For ham var der nemlig tale om en "mission accomplished" i Aastra Telecom. Jobbet var forandret fra en turnaround- og vækst-case til en driftscase. Og her mener Laurits Bach Sørensen ikke, at han med sin vækstprofil er den rette mand.

"Derfor har jeg søgt ud i venture-branchen og satser på, at det er her, jeg skal være. Vækst er det, venture-branchen forventer. Det er kun vækst og eksekvering, der tæller," siger Laurits Bach Sørensen.

Derfor har han valgt at tage imod jobbet som direktør i MicroShade, der leverer, hvad Laurits Bach Sørensen kalder en revolutionær grøn teknologi-løsning til byggebranchen.

Ikke et entydigt farvel til it-branchen

"Man kan godt sige, at det er et farvel til it-branchen og et goddag til venturebranchen. Jeg er i min bedste karrieremæssige alder. Jeg bringer gode værktøjer med mig fra it-brancen, samtidig med at jeg har høj energi. Derfor synes jeg, at det er en god tid for mig at springe ud i den hårdeste af alle brancher," siger Laurits Bach Sørensen.

Han understreger, at det ikke nødvendigvis er et entydigt farvel til it-branchen. Den væsentligste driver bag Laurits Bach Sørensens skifte til byggebranchen og MicroShade har været udfordringen.

"Der er det med venture-branchen, at målet er klart. Virksomheden skal sælges. Når det gælder MicroShade, er det ejernes forventning, at jeg når det mål. Derfor har de også smidt ekstra millioner i virksomheden i forbindelse med min ansættelse. Så enten får jeg solgt denne virksomhed, eller også lykkes det ikke. Og det er faktisk sådan, at de fleste venture-firmaer ikke lykkes, så jeg ved, hvilke odds jeg arbejder med," siger Laurits Bach Sørensen.

Som han formulerer det, skal han nu have arbejdshandskerne på.

For Laurits Bach Sørensen regner med, at han har en overskuelig - men hård - indsats forude.

Han er meget bevidst om, at hans job i høj grad bliver at overbevise en ellers konservativ byggebranche om, at den grønne teknologi, som MicroShade står for, har en fremtid.

"Min opgave består i at få tingene til at ske på en anderledes og hurtigere måde. Der tror jeg, at min erfaring fra it-branchen kommer i spil, når jeg skal eksekvere på den strategi," siger Laurits Bach Sørensen.

Han slår samtidig fast, at han ser det som en afgrænset opgave. Så når opgaven med at få vendt udviklingen er løst på den ene eller anden måde, skal han videre.

"Jeg regner med, at det kommer til at tage nogle år. I den sammenhæng er fem år en lang horisont for mig: Jeg regner ikke med, at det tager mere end tre år."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.