Artikel top billede

Kommune: Vi havde ingen indflydelse på, at Atea fik ordren

Indkøbssystem udelukker alle andre parametre end pris.

En handel fri for forhandlerberøring, hvor kun prisen tæller. I Halsnæs Kommune har man netop gennemført et indkøb på SKI's store rammeaftale for pc-køb. Ordren gik til Atea - uden at andet end et it-system har været involveret.

"Vi har ingen indflydelse på hverken mærke eller leverandør. Computerne er købt på SKI's rammeaftale. Vi går ind i et system og siger, hvilken skærm vi skal have, og hvor meget RAM der skal i maskinen. Systemet spytter så en computer og en leverandør ud, som får ordren," fortæller it-strategikonsulent Sven Aage Møller fra Halsnæs Kommune.

Han fortæller, at de 1.100 computere, som kommunen køber ind til Halsnæs kommunes skoler, der skal bruge dem som udlånscomputere, endte med at blive bærbare fra HP med Atea som leverandør.

Den konkrete ordre er ikke gået helt igennem endnu. For at overholde EU-reglerne er der en indsigelsesperiode på et par uger, før Atea kan begynde at sende ordren videre i systemet.

"Det ligger i rammeaftalen, at vi ikke kan ændre så meget som et komma, og det ved Atea også godt: Der er tale om build-to-order-maskiner, så jeg går ud fra, at de ikke bestiller maskiner hos HP, før ordren er endelig godkendt," siger Sven Aage Møller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere