Artikel top billede

Microsoft til danske forhandlere: I skal selv holde styr på cloud-kunder

Vi har virkelig gjort, hvad vi kunne, for at tænke kanalen ind, siger Microsofts chef for Office Nana Bule.

Selv om betalingen for den nye cloud-udgave af Microsofts Office-pakke - Office 365 Home Premium - er ændret til en årlig abonnementsordning, har forhandlerne stadig mulighed for selv at opkræve betalingen direkte hos kunderne. Det siger Microsofts danske divisionschef for Office, Nana Bule.

Spørgsmålet er især relevant for salg af Office i skyen til privatkunder. For når kunden går ud af butikken, hvem skal så om et år minde om, at Office-abonnementet skal fornys - og ikke mindre interessant: Hvordan kan forhandleren være sikker på at få sit fee for at have solgt til kunden?

Ifølge Nana Bule er det op til forhandlerne selv at holde styr på, hvornår og hvordan de vil minde kunderne om at forny abonnementet. Men hun fastholder, at cloud-udgaven af Office bliver solgt efter de sammen principper som en traditionel software-pakke.

"Vi har været meget opmærksomme på, at salget skal være knyttet til forhandleren. Men det kræver, at forhandlerne har et CRM-system, hvor de kan holde kontakten til kunden. Så det er forhandleren selv, der skal have systemet på plads," siger Nana Bule.

"Vi har virkelig gjort, hvad vi kunne, for at tænke kanalen ind i det her produkt og har villet være helt sikre på, at produktet opfører sig ligesom et traditionelt software-produkt, selv om det er et abonnement. Vi slipper jo pakken, når vi sender den til distributøren. Men vi har gjort, hvad vi kunne, for at orientere forhandlerne om, hvordan det fungerer i praksis," siger hun.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere