Artikel top billede

Forhandler: Asus skal stramme op

Langsom service er ikke det eneste problem for Asus. B2B-forhandler klager over, at producenten ikke er lagerførende i de mest populære pc'er.

Pc-producenten Asus kritiseres for at være alt for langsom i optrækket, når det gælder om at levere varer til forhandlerne. Kritikken kommer fra infrastrukturforhandleren Netsolutions, hvor salgsdirektør Oktay Ilgöy på det nærmeste har opgivet at skaffe blandt andet Asus' populære ultrabooks til sine kunder.

"Asus er meget synlige i markedet med stærk markedsføring. Men når man skal bruge deres produkter, kan man ikke få at vide, hvornår man kan få dem. De har simpelthen ingenting på lager," siger Oktay Ilgöy.

Efter eget udsagn har Oktay Ilgöy løbet panden mod muren det seneste halve til hele år. Han mener derfor, at Asus må skyde en hvid pind efter sine ambitioner om at komme ind på erhvervsmarkedet, med mindre der bliver strammet radikalt op på Asus' supply chain.

"Det er fint nok, at de vil ind på erhvervsmarkedet, men der er mekanismerne nogle helt andre end hos retailforhandlerne. Hvis jeg i uge 2 beder om en vare, der skal leveres i uge 7, skal jeg kunne stole på, at varerne bliver leveret. Det er jo mig, der står med ansvaret over for kunden i den sidste ende," siger Oktay Ilgöy.

Han har flere gang oplevet, at Asus' danske kontor henviser forespørgsler til distributørerne - blot for at blive sendt tilbage til Asus.

"De kan heller ikke få svar fra Asus om, hvornår man kan forvente en leverance," siger han.

Asus har netop annonceret, at man udvider sin distribution ved at tage Boston ind sammen med broadlinerne Tech Data og Also Actebis. Det får dog ikke Oktay Ilgöy til at se lys forude.

"En ekstra distributør er ikke nok. Man skal også sørge for, at produkter og reservedele er tilgængelige," siger han.

I sidste uge erkendte Asus, at man i en periode har haft problemer med meget lange reparationstider.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asus' danske salgschef Martin Clausen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere