Artikel top billede

Forhandler: Asus skal stramme op

Langsom service er ikke det eneste problem for Asus. B2B-forhandler klager over, at producenten ikke er lagerførende i de mest populære pc'er.

Pc-producenten Asus kritiseres for at være alt for langsom i optrækket, når det gælder om at levere varer til forhandlerne. Kritikken kommer fra infrastrukturforhandleren Netsolutions, hvor salgsdirektør Oktay Ilgöy på det nærmeste har opgivet at skaffe blandt andet Asus' populære ultrabooks til sine kunder.

"Asus er meget synlige i markedet med stærk markedsføring. Men når man skal bruge deres produkter, kan man ikke få at vide, hvornår man kan få dem. De har simpelthen ingenting på lager," siger Oktay Ilgöy.

Efter eget udsagn har Oktay Ilgöy løbet panden mod muren det seneste halve til hele år. Han mener derfor, at Asus må skyde en hvid pind efter sine ambitioner om at komme ind på erhvervsmarkedet, med mindre der bliver strammet radikalt op på Asus' supply chain.

"Det er fint nok, at de vil ind på erhvervsmarkedet, men der er mekanismerne nogle helt andre end hos retailforhandlerne. Hvis jeg i uge 2 beder om en vare, der skal leveres i uge 7, skal jeg kunne stole på, at varerne bliver leveret. Det er jo mig, der står med ansvaret over for kunden i den sidste ende," siger Oktay Ilgöy.

Han har flere gang oplevet, at Asus' danske kontor henviser forespørgsler til distributørerne - blot for at blive sendt tilbage til Asus.

"De kan heller ikke få svar fra Asus om, hvornår man kan forvente en leverance," siger han.

Asus har netop annonceret, at man udvider sin distribution ved at tage Boston ind sammen med broadlinerne Tech Data og Also Actebis. Det får dog ikke Oktay Ilgöy til at se lys forude.

"En ekstra distributør er ikke nok. Man skal også sørge for, at produkter og reservedele er tilgængelige," siger han.

I sidste uge erkendte Asus, at man i en periode har haft problemer med meget lange reparationstider.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asus' danske salgschef Martin Clausen.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere