Artikel top billede

Forhandler: Asus skal stramme op

Langsom service er ikke det eneste problem for Asus. B2B-forhandler klager over, at producenten ikke er lagerførende i de mest populære pc'er.

Pc-producenten Asus kritiseres for at være alt for langsom i optrækket, når det gælder om at levere varer til forhandlerne. Kritikken kommer fra infrastrukturforhandleren Netsolutions, hvor salgsdirektør Oktay Ilgöy på det nærmeste har opgivet at skaffe blandt andet Asus' populære ultrabooks til sine kunder.

"Asus er meget synlige i markedet med stærk markedsføring. Men når man skal bruge deres produkter, kan man ikke få at vide, hvornår man kan få dem. De har simpelthen ingenting på lager," siger Oktay Ilgöy.

Efter eget udsagn har Oktay Ilgöy løbet panden mod muren det seneste halve til hele år. Han mener derfor, at Asus må skyde en hvid pind efter sine ambitioner om at komme ind på erhvervsmarkedet, med mindre der bliver strammet radikalt op på Asus' supply chain.

"Det er fint nok, at de vil ind på erhvervsmarkedet, men der er mekanismerne nogle helt andre end hos retailforhandlerne. Hvis jeg i uge 2 beder om en vare, der skal leveres i uge 7, skal jeg kunne stole på, at varerne bliver leveret. Det er jo mig, der står med ansvaret over for kunden i den sidste ende," siger Oktay Ilgöy.

Han har flere gang oplevet, at Asus' danske kontor henviser forespørgsler til distributørerne - blot for at blive sendt tilbage til Asus.

"De kan heller ikke få svar fra Asus om, hvornår man kan forvente en leverance," siger han.

Asus har netop annonceret, at man udvider sin distribution ved at tage Boston ind sammen med broadlinerne Tech Data og Also Actebis. Det får dog ikke Oktay Ilgöy til at se lys forude.

"En ekstra distributør er ikke nok. Man skal også sørge for, at produkter og reservedele er tilgængelige," siger han.

I sidste uge erkendte Asus, at man i en periode har haft problemer med meget lange reparationstider.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asus' danske salgschef Martin Clausen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.