Artikel top billede

C5-forhandleren NHC i Silkeborg har en lille håndfuld C5-kunder i Storbritannien.

Sådan sælger de C5 i udlandet

Her er to eksempler på, at det godt kan lade sig gøre at sælge det populære regnskabsprogram uden for Danmarks grænser.

Microsofts økonomi-system C5 bliver normalt betragtet som et rent dansk produkt. Det skyldes især programmets oprindelse i daværende Damgaard Data, som i 1994 lancerede programmet under navnet Concorde.

Men den danske profil skyldes også, at systemet hovedsageligt sælges på det danske marked, selv om Microsoft også markedsfører det i Island.

C5 findes dog i en engelsksproget version, og ifølge to C5-forhandlere er der ikke noget til hinder for at sælge løsninger til udenlandske kunder.

Hos Silkeborg-forhandleren NHC fortæller direktør Preben Louring, at man har en lille håndfuld britiske kunder, som gennem et par år har brugt en hostet C5-løsning, som leveres af NHC. Salget er oprindeligt sket gennem en britisk partner.

"Det er oprindeligt to unge englændere, der mente, at de kunne sælge produktet, så de har C5 som en del af deres portefølje. Så vi har et setup, der kører i Storbritannien, så hvis Microsoft ellers ville være med til at gå den vej, ville vi da meget gerne støtte op om det. Hvis det er noget, der kunne vokse, er det da et interessant marked," siger Preben Louring, som dog ikke selv gør noget aktivt for at sælge til flere britiske kunder.

Også hos en af de største C5-forhandlere, Inventio, har man eksempler på C5-løsninger, der kører uden for landets grænser.

"Det er typisk, hvis en dansk kunde har afdelinger i andre lande. Jeg ved, vi har nogle C5'ere kørende i blandt andet Afrika," fortæller direktør i Inventio, Thomas Klavsen.

Han understreger dog, at det ikke nødvendigvis er nogen simpel øvelse at få en udenlandsk C5-kunde ind i folden. Blandt andet fordi programmet skal tilpasses, så det spiller sammen med love og regler i det enkelte land. Desuden har Microsoft ikke noget support-setup uden for Danmark, og derfor er der den enkelte forhandler, der selv skal levere det.

"Der er jo ikke nogle C5-konsulenter i for eksempel England. Der skal kunden tale med os i Danmark," siger Thomas Klavsen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?