Artikel top billede

C5-forhandleren NHC i Silkeborg har en lille håndfuld C5-kunder i Storbritannien.

Sådan sælger de C5 i udlandet

Her er to eksempler på, at det godt kan lade sig gøre at sælge det populære regnskabsprogram uden for Danmarks grænser.

Microsofts økonomi-system C5 bliver normalt betragtet som et rent dansk produkt. Det skyldes især programmets oprindelse i daværende Damgaard Data, som i 1994 lancerede programmet under navnet Concorde.

Men den danske profil skyldes også, at systemet hovedsageligt sælges på det danske marked, selv om Microsoft også markedsfører det i Island.

C5 findes dog i en engelsksproget version, og ifølge to C5-forhandlere er der ikke noget til hinder for at sælge løsninger til udenlandske kunder.

Hos Silkeborg-forhandleren NHC fortæller direktør Preben Louring, at man har en lille håndfuld britiske kunder, som gennem et par år har brugt en hostet C5-løsning, som leveres af NHC. Salget er oprindeligt sket gennem en britisk partner.

"Det er oprindeligt to unge englændere, der mente, at de kunne sælge produktet, så de har C5 som en del af deres portefølje. Så vi har et setup, der kører i Storbritannien, så hvis Microsoft ellers ville være med til at gå den vej, ville vi da meget gerne støtte op om det. Hvis det er noget, der kunne vokse, er det da et interessant marked," siger Preben Louring, som dog ikke selv gør noget aktivt for at sælge til flere britiske kunder.

Også hos en af de største C5-forhandlere, Inventio, har man eksempler på C5-løsninger, der kører uden for landets grænser.

"Det er typisk, hvis en dansk kunde har afdelinger i andre lande. Jeg ved, vi har nogle C5'ere kørende i blandt andet Afrika," fortæller direktør i Inventio, Thomas Klavsen.

Han understreger dog, at det ikke nødvendigvis er nogen simpel øvelse at få en udenlandsk C5-kunde ind i folden. Blandt andet fordi programmet skal tilpasses, så det spiller sammen med love og regler i det enkelte land. Desuden har Microsoft ikke noget support-setup uden for Danmark, og derfor er der den enkelte forhandler, der selv skal levere det.

"Der er jo ikke nogle C5-konsulenter i for eksempel England. Der skal kunden tale med os i Danmark," siger Thomas Klavsen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.