Artikel top billede

Aktieoptioner giver milliongevinst til Atea-chefer

En stribe af de absolutte topchefer i Atea-koncernen scorer milliongevinster på deres aktieoptioner. Dansk direktør er den absolutte topscorer.

En gevinst på mere end 20 millioner kroner. Sådan er facit efter at en stribe topchefer i Atea-koncernen har indløst en række aktieoptioner

Ifølge en meddelelse til børsen i Oslo har ansatte i koncernen købt tilsammen 850.000 aktier til en gennemsnitlig kurs på 39,53. Men da kursen på Atea-aktien lige nu handles til kurs 65, svarer det til, at de heldige og dygtige Atea-folk tilsammen kan stikke en gevinst på godt 21 millioner kroner i lommen.

Topscorer i optionsfesten er den tidligere direktør for Atea i Danmark, Peter Trans, som idag sidder i Ateas koncernledelse. Han står alene til en gevinst på 8,3 millioner kroner på de 333.333 aktier, som han har indløst.

Nummer to i køen er vicepresident i Ateas norske selskab, Steinar Sønsteby, som vinder godt tre millioner kroner. Den ligeledes norske marketing-chef Dag Fodstad står til en at tjene knap en million kroner, mens koncerndirektør Rune Falstad indkasserer godt 800.000 kroner.

Atea præsenterede i sidste uge et årsregnskab med et samlet overskud på 832 millioner kroner ud af en omsætning på godt 20 milliarder kroner.

I forbindelse med regnskabaflæggelsen besluttede koncernens bestyrelse at udbetale omkring en halv milliard kroner i udbytte til sine aktionærer.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere