Artikel top billede

Nu er Office 365 sluppet løs i kanalen

Forhandlere kan nu selv bestemme, hvordan de vil sælge cloud-versionen af Office-pakken. Det skal især booste salget til mindre kunder.

Med en ny såkaldt "Open"-licensmodel har Microsoft nu taget det foreløbig sidste skridt på vejen til at sælge cloud-versionen af Office-pakken gennem forhandlerkanalen.

Som Microsoft tidligere har varslet, er den væsentligste ændring, at erhvervsforhandlere nu selv kan fakturere kunder, der køber Office 365. Dermed kan forhandlerne med virkning fra i går nu sælge Office i skyen som en service på lige fod med øvrige ydelser til kunderne.

I et interview med Channelworld siger Microsofts globale kanalchef Jon Roskill, at Microsoft dermed tager fat på at få den "næste bølge" af forhandlere med op i skyen.

"Vi tillader nu salg af Office 365 gennem kanalen og giver dermed forhandlerne fuld kontrol med deres indtjeningsmargener og åbner for, at de selv kan sende deres egen faktura til kunden," siger Jon Roskill.

Microsoft har i dag 50.000 partnere, der tilbyder kunderne Office 365. Ifølge Jon Roskill har er det især mindre kunder, der har taget Office i skyen til sig. Ni ud at ti kunder har mindre end 50 brugere.

"Dette er det næste træk ind i skyen for Microsoft og vores partnere," siger Jon Roskill.

Forhandlernes ret til selv at fakturere kunderne for cloud-ydelser har været et stridspunkt mellem Microsoft og forhandlerne, som ikke bryder sig om at dele deres kundedata med en producent.

Jon Roskill siger, at Microsoft nu imødekommer forhandlernes skepsis. Han forudser dog, at især løsningsforhandlere vil foretrække den hidtidige salgsmodel, hvor Microsoft fakturerer kunderne direkte, mens såkaldte "transaktionsforhandlere" vil foretrække at fakturere kunderne selv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere