Artikel top billede

Kammeradvokat om Getmore-sag: Underligt at det skal tage 1.434 dage

Statens egen advokat - kammeradvokaten - ryster på hovedet over, at der nu er gået næsten fire år, uden at der er rejst tiltale mod bagmændene i sagen mod Getmore og Multimedia World.

Skat og politiets sag om påstået momssvindel for et trecifret millionbeløb i de to it-forhandlere Getmore og Multimedia World trækker stadig i langdrag.

Hos statens egen advokat - kammeradvokaten - er det advokat Boris Frederiksen, der på vegne af Skat hidtil har fulgt sagen. Han undrer sig over, at politi og anklagemyndighed endnu ikke har afsluttet sagen efter næsten fire års efterforskning og sagsbehandling.

"Selvfølgelig er der visse forhold i sagen, som er komplicerede, men de væsentligste forhold er velbeskrevne og ligger tre-fire år tilbage. Det forekommer mig at være temmelig lang tid. Så jeg undrer mig over, at man ikke har truffet beslutningen endnu," siger Boris Frederiksen til Channelworld.

Når denne artikel offentliggøres, er det helt præcist 1.434 dage - fire år minus en måned - siden, at Skat i marts 2009 sammen med kammeradvokaten og politiet første gang slog til og lukkede Multimedia World.

I sommeren 2011 blev sagen overdraget til anklagemyndigheden ved Københavns Politi, som skulle tage stilling til, om der skal rejses tiltale mod de tre nu forhenværende ejere af de to forhandlere.

I november i fjor sagde politiassessor Boye Petersen, at han håbede at være klar til at skrive anklageskriftet inden jul.

Klik her for at se alle Channelworlds artikler om sagen mod Getmore og Multimedia World.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.