HP skærer til: Så mange har forladt firmaet

HP's øverste chef uddeler uventede roser til forgængeren Mark Hurd og glæder sig over, at koncernens innovation har det bedre, end de fleste tror.

Verdens største hardwareproducent, HP, er nu ifølge topchefen Meg Whitman halvvejs igennem den spareplan, som indtil videre har kostet 15.000 ansatte deres job.

HP har sat som mål, at man inden udgangen af året skal have skilt sig af med 27.000 af i alt 350.000 medarbejdere. Nedskæringerne sker gennem en kombination af frivillige fratrædelser og naturlig afgang.

Nedskæringerne er ifølge det svenske it24 allerede slået igennem i HPs regnskabstal, som i det seneste kvartal overraskede aktiemarkederne positivt. Det er ifølge Meg Whitman første skridt i retning af at få bedre balance mellem udgifter og indtægter. Hun fastholder samtidig, at HP kan skabe sin fremtidige innovation og vækst gennem koncernens egne ansatte og investeringer i en stribe nye produkter til eksempelvis servermarkedet.

"Modsat hvad jeg hørte, da jeg startede i HP, er selskabets innovation overhovedet ikke død," siger Meg Whitman ifølge it24 til IDG News.

I sidste uge uddelte Meg Whitman uventet roser til en af sine forgængere, Mark Hurd, for hans arbejde med at centralisere en række af de globale funktioner i HP-koncernen - herunder personale, it og økonomi.

Meg Whitman har tidligere - uden at nævne Mark Hurd ved navn - peget på manglende innovation som en af HP's helt store fejltagelser i fortiden. Whitman afløste i 2011 Leo Apotheker, som kun nåede at sidde på posten som HP's koncernchef i knap et år.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?