Artikel top billede

HP skærer til: Så mange har forladt firmaet

HP's øverste chef uddeler uventede roser til forgængeren Mark Hurd og glæder sig over, at koncernens innovation har det bedre, end de fleste tror.

Verdens største hardwareproducent, HP, er nu ifølge topchefen Meg Whitman halvvejs igennem den spareplan, som indtil videre har kostet 15.000 ansatte deres job.

HP har sat som mål, at man inden udgangen af året skal have skilt sig af med 27.000 af i alt 350.000 medarbejdere. Nedskæringerne sker gennem en kombination af frivillige fratrædelser og naturlig afgang.

Nedskæringerne er ifølge det svenske it24 allerede slået igennem i HPs regnskabstal, som i det seneste kvartal overraskede aktiemarkederne positivt. Det er ifølge Meg Whitman første skridt i retning af at få bedre balance mellem udgifter og indtægter. Hun fastholder samtidig, at HP kan skabe sin fremtidige innovation og vækst gennem koncernens egne ansatte og investeringer i en stribe nye produkter til eksempelvis servermarkedet.

"Modsat hvad jeg hørte, da jeg startede i HP, er selskabets innovation overhovedet ikke død," siger Meg Whitman ifølge it24 til IDG News.

I sidste uge uddelte Meg Whitman uventet roser til en af sine forgængere, Mark Hurd, for hans arbejde med at centralisere en række af de globale funktioner i HP-koncernen - herunder personale, it og økonomi.

Meg Whitman har tidligere - uden at nævne Mark Hurd ved navn - peget på manglende innovation som en af HP's helt store fejltagelser i fortiden. Whitman afløste i 2011 Leo Apotheker, som kun nåede at sidde på posten som HP's koncernchef i knap et år.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.