HP betaler én dollar i løn: Alligevel er HP-chef blevet styrtende rig

Meg Whitmans svimlende formue skyldes ikke HP, hvor lønnen er næsten ingenting. I stedet kommer pengene fra et andet stort it-selskab, der lægger bunden under topchefens rigdom.

Kanalen kender Meg Whitman som den store rorgænger hos it-giganten HP. Lidt mere ukendt er det, at Meg Whitman er mangemilliardær - og at hendes store formue ikke har noget med HP at gøre.

Med en formue på 1,9 milliarder dollar (mere end 10 milliarder danske kroner) kommer Meg Whitman ind på en plads som nummer 792 på magasinet Forbes årlige liste over verdens miliardærer.

Se listen over de allerrigeste it-milliardærer her.

Men hvor kommer Meg Whitmans formue så fra? Den kommer fra eBay. Gennem 10 år var Meg Whitman topchef for eBay, der i Danmark ejer dba.dk, som Ebay købte af ex-Zepto-investoren Karsten Ree i 2008.

Det var i øvrigt også i 2008, at Meg Whitman forlod Ebay.

Det er stadig eBay-aktierne, der luner på Meg Whitmans bankbog. For selv om HP, hvor hun officielt får 1 dollar i basisløn, gav Meg Whitman en kompensations- og bonuspakke til en værdi af 17,1 millioner dollar (knap 100 millioner danske kroner) sidste år, så var det vand i forhold til, hvad eBay-aktierne lagde til hendes formue.

Stigningen i eBay-aktierne forøgede Meg Whitmans formue med på 500 millioner dollar (2,8 milliarder danske kroner) sidste år.

Meg Whitman, der kom til HP i 2001 som afløser for tyskeren Leo Apotheker, er kendt som en støtte af republikanske Mitt Romney ved det seneste præsidentvalg i USA. I 2009 forsøgte Meg Whitman at blive valgt til guvernør i Californien som afløser for Arnold Schwarzenegger.

En kampagne, hvor hun ifølge det efterfølgende regnskab brugte 144 millioner dollar (825 millioner danske kroner) af egen lomme i forsøget på at blive valgt.

Trods de mange penge, der blev brugt på kampagnen, blev Meg Whitman ikke valgt til guvernør, og i 2011 tiltrådte hun som topchef hos HP.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Pengene fosser ud af Pleo: Tabte 76 millioner kroner i 2019 - men alt går efter planen, meddeler direktør Jeppe Rindom
Fintech-virksomheden Pleo kommer ud af 2019 med et rekord-underskud på 76 millioner kroner efter store investeringer og kraftig opmanding.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.