Artikel top billede

HP betaler én dollar i løn: Alligevel er HP-chef blevet styrtende rig

Meg Whitmans svimlende formue skyldes ikke HP, hvor lønnen er næsten ingenting. I stedet kommer pengene fra et andet stort it-selskab, der lægger bunden under topchefens rigdom.

Kanalen kender Meg Whitman som den store rorgænger hos it-giganten HP. Lidt mere ukendt er det, at Meg Whitman er mangemilliardær - og at hendes store formue ikke har noget med HP at gøre.

Med en formue på 1,9 milliarder dollar (mere end 10 milliarder danske kroner) kommer Meg Whitman ind på en plads som nummer 792 på magasinet Forbes årlige liste over verdens miliardærer.

Se listen over de allerrigeste it-milliardærer her.

Men hvor kommer Meg Whitmans formue så fra? Den kommer fra eBay. Gennem 10 år var Meg Whitman topchef for eBay, der i Danmark ejer dba.dk, som Ebay købte af ex-Zepto-investoren Karsten Ree i 2008.

Det var i øvrigt også i 2008, at Meg Whitman forlod Ebay.

Det er stadig eBay-aktierne, der luner på Meg Whitmans bankbog. For selv om HP, hvor hun officielt får 1 dollar i basisløn, gav Meg Whitman en kompensations- og bonuspakke til en værdi af 17,1 millioner dollar (knap 100 millioner danske kroner) sidste år, så var det vand i forhold til, hvad eBay-aktierne lagde til hendes formue.

Stigningen i eBay-aktierne forøgede Meg Whitmans formue med på 500 millioner dollar (2,8 milliarder danske kroner) sidste år.

Meg Whitman, der kom til HP i 2001 som afløser for tyskeren Leo Apotheker, er kendt som en støtte af republikanske Mitt Romney ved det seneste præsidentvalg i USA. I 2009 forsøgte Meg Whitman at blive valgt til guvernør i Californien som afløser for Arnold Schwarzenegger.

En kampagne, hvor hun ifølge det efterfølgende regnskab brugte 144 millioner dollar (825 millioner danske kroner) af egen lomme i forsøget på at blive valgt.

Trods de mange penge, der blev brugt på kampagnen, blev Meg Whitman ikke valgt til guvernør, og i 2011 tiltrådte hun som topchef hos HP.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.