Artikel top billede

Humor er et vigtigt våben når du sælger

... men lige så vigtigt, når du skal bygge kulturen op i salgsafdelingen. Se her hvordan du kan bruge humoren til at tjene penge.

"Umiddelbart er humor jo den direkte vej til god kemi og et godt salg. Når man har to mennesker, der smiler på samme tid, er man gået det første skridt i retning af at lave forretning sammen," siger Martin Frandsen, direktør i Coachers, der laver salgstræning.

Han mener, at humor kan være en vigtig del af en salgsproces. Men måske er brugen af humor endnu vigtigere, når man skal opbygge en god kultur i salgsafdelingen, påpeger han.


"Salgskultur har ofte rod i kolde fakta. Man måler hinanden og ser på, hvem der er bedst. Det er i høj grad konkurrencepræget. Og det betyder, at der både kan være tabere og vindere. Derfor har humor en central plads, hvis man vil undgå, at konkurrencen bliver negativ," siger Martin Frandsen.

Som et eksempel på, hvordan man kan bruge humor til at stable en god slagskultur på benene, nævner han kanvassalg.

"Noget af det sværeste for sælgere er, når man skal ringe kanvas - altså ringe ud til kunder man ikke kender. Det er en hård disciplin. Men hos en af mine klienter har man lavet humor ud af det. De har udnævnt en kanvasminister, der skal sørge for den gode stemning, mens sælgerne ringer," fortæller Martin Frandsen.

Kanvasministeren sørger for forskellige indslag, der holder humøret oppe.

"Det kan være, at alle klapper af hinanden i pausen, eller at de kaster tøjdyr efter hinanden, når man har fået bid."

For Martin Frandsen er hovedformålet at nedtone den negative effekt ved det hårde pres.

"I et salgsmiljø er du aldrig bedre end din sidste kamp. Derfor er det godt at bruge humor til at lette det pres, der altid ligger på en sælger. Uden humor bliver det for alvorligt det hele," siger han og fortsætter:

"Det er væsentligt, at man skal have fokus på, at det er skidesjovt at vinde, og at det stadig er sjovt, selv om man taber. Derfor har humoren efter mind mening en meget central plads, når man skal opbygge en god sælgerkultur."

Derfor mener Martin Frandsen også på, at humor er noget, en salgsleder bør tage alvorligt.

"Hvis man ikke synes, det glider så godt med humoren, kan det være en klar fordel at forberede sig hjemmefra. For humor skaber fællesskab," siger Martin Frandsen.

Kom og hør Martin Frandsen fortælle om salgskultur på Channelworld Expo 14. marts
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.