Artikel top billede

37-årige Jimmi Jakobsen er CEO og medejer af det britiske Microsoft-hus Bidatask. Privat er han gift med Alexandra. De har tre børn og bor i London-forstaden Epsom.

Finanskrisen kostede mig dyre lærepenge

Dynamics-udvikleren Jimmi Jakobsen forventer, at it-udvikling de næste 20-40 år vil blive domineret af asiater.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Mulighederne du selv kan skabe. Der er ingen begrænsninger i den retning, du kan gå, hvis du gør det godt og rigtigt. Og så de nye teknologier der er med til at forandre vores dagligdag.

Og hvad bryder du dig mindst om?

It-branchen er dynamisk, og velkørende virksomheder kan i dårlige tider hurtigt ende op med at kæmpe om overlevelse. Du skal vide, hvad der sker hele tiden og værer parat til at agere hurtigt. En fornuftig handel kan inden for kort tids horisont ende op som et kritisk tab.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Mest af alt er jeg stolt af at have haft mulighed for at bygge min konsulentforretning op og udvikle software, som kan bruges af andre. At lede en it-virksomhed og se den vokse er noget, jeg brænder for. Virksomheden beskæftiger i dag folk i England, Ukraine og Kina.

Og hvad vil du helst glemme?

Nogle af de investeringer og beslutninger, jeg har taget kort før og under finanskrisen. Som så mange andre har dette kostet mig økonomisk tungt. Du får tingene sat i nyt perspektiv, og set i bakspejlet ser tingene heldigvis bedre ud i dag, end de gjorde før finanskrisen, men det har været dyre lærepenge.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg indkøbte mit første finanssystem i 1996 - C4 fra Damgaard Data. Så der er ingen tvivl om, at det, brødrene Damgaard opbyggede, har haft en enorm betydning for, hvor jeg sidder i dag. Jeg har arbejdet med alle deres systemmer - PCPlus, C4, C5, XAL, Axapta og AX. Også Navisions produkter har jeg haft et par gode danse med.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Jeg vil mene, jeg i dag har mit drømmejob. It og software har altid haft min interesse. At sidde i en virksomhed, hvor der skal ske en masse, og du kan have en indflydelse på, hvordan virksomheden skal agere i svære situationer, er super spaendende.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Jeg vil mene, at det er en kombination af for få penge til at uddanne sig inden for it og konkurrencen fra Asien. Kigger vi på, hvor mange kodespecialister, der er i Asien, så tror jeg, det er der, tingene vil ske de næste 20-40 år indtil lønningerne for it-specialiser bliver mere udjævnet.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Jeg vil mene, at vi skal være dygtige specialister, og samtidig skal vi bruge flere penge på at lave innovativ IT. Så helt klart flere penge til it-uddannelse. Og der skal gang i udviklingen af nye og intelligente systemer. Dertil også gerne en bedre støtte til virksomheders R&D eventuelt som en skatterabat eller lånegarantier.

Hvordan takler du arbejdspres?
Min første reaktion er, at jeg forsøger at minimiere eventuelle distraktioner. Hvis der er noget, jeg skal svare på, er det typisk meget kortfattet. Ofte når der er for mange bolde i luften, bruger jeg et stykke papir, hvor jeg noterer de mest nødvendige opgaver.

Hvordan kobler du af?

En tur på golfbanen, og en gang imellem på pubben med kollegerne.

Hvad laver du om ti år?

Jeg vil altid arbejde. Dog nok en smule mindre som tiden skrider frem. Om 10 år ser jeg gerne mig selv investere i udvikling af nye teknologier og muligvis politik.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere