Artikel top billede

37-årige Jimmi Jakobsen er CEO og medejer af det britiske Microsoft-hus Bidatask. Privat er han gift med Alexandra. De har tre børn og bor i London-forstaden Epsom.

Finanskrisen kostede mig dyre lærepenge

Dynamics-udvikleren Jimmi Jakobsen forventer, at it-udvikling de næste 20-40 år vil blive domineret af asiater.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Mulighederne du selv kan skabe. Der er ingen begrænsninger i den retning, du kan gå, hvis du gør det godt og rigtigt. Og så de nye teknologier der er med til at forandre vores dagligdag.

Og hvad bryder du dig mindst om?

It-branchen er dynamisk, og velkørende virksomheder kan i dårlige tider hurtigt ende op med at kæmpe om overlevelse. Du skal vide, hvad der sker hele tiden og værer parat til at agere hurtigt. En fornuftig handel kan inden for kort tids horisont ende op som et kritisk tab.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Mest af alt er jeg stolt af at have haft mulighed for at bygge min konsulentforretning op og udvikle software, som kan bruges af andre. At lede en it-virksomhed og se den vokse er noget, jeg brænder for. Virksomheden beskæftiger i dag folk i England, Ukraine og Kina.

Og hvad vil du helst glemme?

Nogle af de investeringer og beslutninger, jeg har taget kort før og under finanskrisen. Som så mange andre har dette kostet mig økonomisk tungt. Du får tingene sat i nyt perspektiv, og set i bakspejlet ser tingene heldigvis bedre ud i dag, end de gjorde før finanskrisen, men det har været dyre lærepenge.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg indkøbte mit første finanssystem i 1996 - C4 fra Damgaard Data. Så der er ingen tvivl om, at det, brødrene Damgaard opbyggede, har haft en enorm betydning for, hvor jeg sidder i dag. Jeg har arbejdet med alle deres systemmer - PCPlus, C4, C5, XAL, Axapta og AX. Også Navisions produkter har jeg haft et par gode danse med.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Jeg vil mene, jeg i dag har mit drømmejob. It og software har altid haft min interesse. At sidde i en virksomhed, hvor der skal ske en masse, og du kan have en indflydelse på, hvordan virksomheden skal agere i svære situationer, er super spaendende.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Jeg vil mene, at det er en kombination af for få penge til at uddanne sig inden for it og konkurrencen fra Asien. Kigger vi på, hvor mange kodespecialister, der er i Asien, så tror jeg, det er der, tingene vil ske de næste 20-40 år indtil lønningerne for it-specialiser bliver mere udjævnet.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Jeg vil mene, at vi skal være dygtige specialister, og samtidig skal vi bruge flere penge på at lave innovativ IT. Så helt klart flere penge til it-uddannelse. Og der skal gang i udviklingen af nye og intelligente systemer. Dertil også gerne en bedre støtte til virksomheders R&D eventuelt som en skatterabat eller lånegarantier.

Hvordan takler du arbejdspres?
Min første reaktion er, at jeg forsøger at minimiere eventuelle distraktioner. Hvis der er noget, jeg skal svare på, er det typisk meget kortfattet. Ofte når der er for mange bolde i luften, bruger jeg et stykke papir, hvor jeg noterer de mest nødvendige opgaver.

Hvordan kobler du af?

En tur på golfbanen, og en gang imellem på pubben med kollegerne.

Hvad laver du om ti år?

Jeg vil altid arbejde. Dog nok en smule mindre som tiden skrider frem. Om 10 år ser jeg gerne mig selv investere i udvikling af nye teknologier og muligvis politik.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.