Artikel top billede

"Det er svært at fyre folk man har arbejdet sammen med i 25 år"

Krise og SKI-aftaler har ramt århusiansk storage-hus, der har valgt at drosle ned.

Underskuddet lyder på 888.550 kroner før skat i det seneste regnskab fra århusianske Heinex Data, der er blevet kraftigt ramt af krisen. Krisen betyder, at Heinex Data har valgt at sige farvel til to medarbejdere og nu kun er fire tilbage hos storage- og kabelspecialisten.

"Man kan sige, at jeg har været for dum, og at jeg skulle have gjort det noget før, " siger direktør Ole Mølgaard om fyringerne.

"Men det er ikke let at sige farvel til nogen, der har været her i 25 år. Man gør alt for at prøve at øge indtjeningen i stedet. Og derfor har jeg nok også trukket den for langt."

Ole Mølgaard er tydeligt berørt af, at han har været nødt til at drosle ned for antallet af ansatte hos Heinex Data.

Netop fordi han efter eget udsagn har ventet længe, før han valgte at skrive fyresedlerne ud, belaster det også Heinex Datas regnskab betragteligt.

"Det fylder meget, når man skal fyre dyre folk med stor anciennitet. Ikke fordi jeg vil brokke mig, for sådan skal det være. De har fortjent den beskyttelse," siger Ole Mølgaard.

Forklaringen på omsætningsfaldet hos Heinex Data skal findes på flere fronter, forklarer Ole Mølgaard.

"Vi har tidligere haft rigtig mange offentlige kunder, som har kørt let og elegant uden om SKI og købt hos os. Men det er der nu strammet op omkring. Og vi er ikke store nok til at være på en SKI-aftale. Det tager 14 dage at udarbejde et miniudbud. Og så er det alligevel IBM, HP eller Dell, der render med ordren," fortæller han.

Manglen på offentlige kunder er en af forklaringerne på, at Heinex Data har måttet skære ned. En anden faktor er nedturen på det grafiske marked.

"Vi har agentur på Atto, der laver storage-controllere, der henvender sig til Mac. De er den eneste tredjeparts-leverandør til Mac. Men den branche har det rigtig skidt, og det går også ud over os," konstaterer Ole Mølgaard.

Derfor har han nu skåret virksomheden til og reduceret til fire mand, samtidig med at der er ryddet lidt op i produktporteføljen.

"Så derfor skulle vi i år gerne ende med mindst et nul. Også meget gerne med et overskud," siger Ole Mølgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.