Artikel top billede

62-årige Jan Dudzik er tidligere key account manager hos Tech Data, gift med Lillian og bor i Ringsted.

Sælger: Hold nu op med at sælge på pris

Key account manager Jan Dudzik er træt af, at selv topprodukter bliver solgt på pris: Sælg i stedet på de fordele, som kunden opnår.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Branchens hurtige teknologiske udvikling, som stiller store krav til, at man konstant er forandringsparat for at være blandt de bedste.

Og hvad bryder du dig mindst om?

At jeg pt. ikke er en del af denne spændende branche. Og at mange handler med markedets bedste produkter bliver solgt mest på pris og ikke på de fordele, som kunden opnår.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At jeg igennem tiden, sammen med mine tidligere dygtige kollegaer, har opnået salg og vækstmål på de produktområder, som jeg har haft ansvar for i et presset marked, hvor vækst ikke var givet på forhold. Som f.eks. Philips' LCD-projektorer, da dette marked startede, og hvor vi endte med at være nr. 2 i markedet, samt at det lykkedes at sikre Philips-monitorer en markedsandel blandt de største skærmmærker.

Og hvad vil du helst glemme?

Når man efter en stor arbejdsindsats med kollegaer og forhandler ender med at tabe en ordre, hvor beslutningen er taget af andre grunde end de forretningsmæssige.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Her er det uden tvivl Jørn Rosenmeier, som gav mig chancen for at komme ind i it-branchen, så jeg igennem de sidste 14 år har haft mange spændende arbejdsopgaver og oplevelser, som jeg vil huske i tiden fremover.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Nøjagtig det samme. Så derfor håber jeg, at der findes en virksomhed derude, som kan gøre brug af mine kompetencer og mit store og gode netværk hos B2B-forhandlerne.

Hvad er lige nu den største trussel mod it-branchen?

At den manglende vækst lokalt og internationalt kan betyde, at produktudvikling sættes på mindre blus end i tider med vækst.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Sikre at alle danskere uanset alder og social status bliver klædt bedst muligt på med hensyn til it-kompetencer, så flest mulige kan sikre deres nuværende job eller forbedre deres fremtidige jobmuligheder.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Ved benhård prioritering af arbejdsopgaverne - samt altid at se glasset halvfyldt og ikke halvtomt, således at humøret er i top, hvorved arbejdspresset klares bedst muligt.

Hvordan kobler du af?

I godt selskab med familie og venner. Samtidig har det været vigtigt for mig at huske at slukke for mobilen og mails, når man endelig har fri og er sammen med dem, man holder mest af.

Hvad laver du om ti år?

Godt spørgsmål, nu hvor jeg er fritstillet efter mange år på arbejdsmarkedet. Men jeg håber at få en second chance, så jeg kan fortsætte i et salgsjob, hvor jeg kan gøre en forskel for "min" virksomhed og kunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere