Artikel top billede

Nordisk salgschef for Philips monitorer Frank Olsson (i midten) står her sammen med de to nyansatte. Andreas Eriksson( til venstre) skal tage sig af distributørerne og André Steen ( til højre) skal angribe det danske B2B-marked.

Monitor-firma mander op i Danmark - satser på B2B og touch-skærme

Philips trodser krisen og satser offensivt

"Vi vil angribe i stedet i stedet for at fyre folk." så kontant beskriver nordisk salgschef for monitorer, Frank Olsson, Philips ny strategi i Norden.

Han har netop hyret to nye medarbejdere. Svenskeren Andreas Eriksson, der skalsikre gode forbindelser til Philips distributører i Norden og så danskere André Steen, der skal fokusere på B2B-salget i Danmark.

"Andre Steen er kendt i kanalen og kommer lige fra Dell. Han kom til i februar og med ham er vi nu fire mand i Norden," siger Frank Olsson.

Han fortæller, at Danmark og Sverige er de lande i Norden, hvor Philips står stærkest. Det er også en af forklaringerne på, at man har valgt at mande op med André Steen, som skal koncentrere sig om Danmark.

"Danmark er et vigtigt marked, hvor vi har en lang historie. Og vi mener, at der stadig er et stort vækstpotentiale," siger Frank Olsson.

Philips har haft vækst i Norden over det sidste år, hvor selskabet markedsandel er går fra 3,7 til 4,4 procent.

I Danmark er markedsandelen højere, hvilket blandt andet skyldes at Philips i mange år har arbejdet med distributøren Rosenmeier nu Tech Data, som også er den eneste officielle Philips-distributør i Danmark.

Det er netop styrken i B2B-markedet, som Philips vil satse på. Frank Olsson nævner blandt andet, at Philips håber at kunne vinde markedsandele en ny serie dockingskærme. Det er skærme, hvor blandt andet netforforbindelse, mus og tastatur tilsluttes skærmen. Computeren tilsluttes via USB-stikket.

"Mange firmaer har brug for arbejdspladser, hvor medarbejdere kan komme ind med deres computere og arbejde. Med en dockingskærm er det hurtigt og nemt. Det er ligegyldigt hvilket mærke notebooken har. Den tilsluttes bare," siger han.

Samtidig håber han, at Windows 8 og de mange mobile devices har skabt efterspørgsel efter touch-skærme, som Philips vil lancerer en håndfuld af til sommer. Ikke kun til Windows 8, men også som intelligente skærme med indbygget Android.

Derfor mener Frank Olsson også, der er god logik i at ansætte to nye mand.

"Med nu fire personer i Norden bliver vores nøgleord fremover: Angrib," konstaterer Frank Olsson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere