Artikel top billede

Ib Kunøe strammer grebet om Dynamicsgigant

Topledelse køber aktier op efter turn-around.

Det går igen fremad for Microsoft Dynamics-koncernen Columbus. Med en børsværdi på mere end 230 millioner kroner og en omsætning på knap 900 millioner kroner er Columbus en endda meget stor spiller på Dynamics-markedet.

Samtidig med at Columbus efter flere år med svingende økonomiske resultater igen er på ret kurs med et overskud på 52 millioner kroner i 2012 (EBITDA), har hovedaktionær Ib Kunøe og ledelsen købt op i selskabet.

IT-investoren Ib Kunøe, der også sidder med bestemmende indflydelse i storforhandleren Atea og i softwareproducenten Netop, har med to opkøb i marts sikret mere end 50 procent af aktierne i Comlubus.

For cirka 8,5 millikoner kroner har Ib Kunøe sikret sig yderligere knap fire procent af aktierne i Columbus og har dermed øget sin ejerandel fra 49 procent til 53 procent af Columbus.

Det er ikke kun Ib Kunøe, der har købt nye aktier i Columbus. Også koncernchefen Thomas Honoré og næstformand i bestyrelsen Jørgen Cadovius har købt aktier i Columbus i samme ombæring.

Opkøbene er kommet efter at Columbus har offentliggjort årsrapporten fra 2012, der viser fremgang og en øget en indtjening. Årsrapporten lægger også op til, at der kommer et endnu bedre resultat i 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.