Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Direktør Pauli Joensen kommer sammen med en række ledende medarbejdere til at sidde på ti procent af ejerskabet i den nordiske nichedistributør Aurora Group.

Svensk distributør køber dansk guldæg

Svensk distributions-koncern breder sin forretning ud og fordobler sin omsætning med opkøb af danskejet niche-spiller.

Den svenske distributions-koncern Deltaco AB vokser til næsten dobbelt størrelse, efter at koncernen har indgået aftale med danske Solar om at overtage den nordiske nichedistributør Aurora Group.

Deltaco har i forvejen en omsætning på godt en halv milliard danske kroner, men kan med købet af Aurora Group nu lægge yderligere 450 millioner kroner til sin volumen, som dermed vokser til over en milliard danske kroner.

Med opkøbet fastholder Deltaco sin strategi om vækst gennem "opkøb af veldrevne nichedistributører inden for it-verdenen," siger Aurora Groups koncerndirektør Pauli Joensen i en kommentar.

"Men der er tale om en stor bid for Deltaco, som har været dygtige til at tjene penge, ligesom vi i Aurora Group har haft en positiv økonomisk udvikling de sidste fire-fem år," lyder det fra Pauli Joensen. Han har store forventninger til de nye tider for Aurora Group, som i sit seneste regnskab kunne præsentere et overskud på omkring 20 millioner kroner.

Pauli Joensen fortsætter i sit job, ligesom han selv sammen med en række ledende medarbejdere går med over i den nye ejerkreds med en samlet ejerandel på omkring 10 procent.

Aurora Group er specialiseret indenfor accessories til consumer-markedet. Selskabet vil fortsætte som et selvstændigt datterselskab i Deltaco-koncernen, der i forvejen består af datterselskaberne Alcadon og SweDeltaco. Det er kun godt et år siden, at Deltaco købte netop Alcadon, som er specialiseret indenfor distribution af data- og teleprodukter.

Trods den store bredde i Deltacos forretningsområder forventer Deltaco efter købet af Aurora Group at kunne opnå en række synergier på produkt- og indkøbssiden.

Den endelige overtagelse er betinget af godkendelse af de norske konkurrencemyndigheder og ventes at falde endeligt på plads i løbet af april.

Læs mere:

Deltaco i svensk storopkøb
Deltaco skal på børsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.