Artikel top billede

Direktør Pauli Joensen kommer sammen med en række ledende medarbejdere til at sidde på ti procent af ejerskabet i den nordiske nichedistributør Aurora Group.

Svensk distributør køber dansk guldæg

Svensk distributions-koncern breder sin forretning ud og fordobler sin omsætning med opkøb af danskejet niche-spiller.

Den svenske distributions-koncern Deltaco AB vokser til næsten dobbelt størrelse, efter at koncernen har indgået aftale med danske Solar om at overtage den nordiske nichedistributør Aurora Group.

Deltaco har i forvejen en omsætning på godt en halv milliard danske kroner, men kan med købet af Aurora Group nu lægge yderligere 450 millioner kroner til sin volumen, som dermed vokser til over en milliard danske kroner.

Med opkøbet fastholder Deltaco sin strategi om vækst gennem "opkøb af veldrevne nichedistributører inden for it-verdenen," siger Aurora Groups koncerndirektør Pauli Joensen i en kommentar.

"Men der er tale om en stor bid for Deltaco, som har været dygtige til at tjene penge, ligesom vi i Aurora Group har haft en positiv økonomisk udvikling de sidste fire-fem år," lyder det fra Pauli Joensen. Han har store forventninger til de nye tider for Aurora Group, som i sit seneste regnskab kunne præsentere et overskud på omkring 20 millioner kroner.

Pauli Joensen fortsætter i sit job, ligesom han selv sammen med en række ledende medarbejdere går med over i den nye ejerkreds med en samlet ejerandel på omkring 10 procent.

Aurora Group er specialiseret indenfor accessories til consumer-markedet. Selskabet vil fortsætte som et selvstændigt datterselskab i Deltaco-koncernen, der i forvejen består af datterselskaberne Alcadon og SweDeltaco. Det er kun godt et år siden, at Deltaco købte netop Alcadon, som er specialiseret indenfor distribution af data- og teleprodukter.

Trods den store bredde i Deltacos forretningsområder forventer Deltaco efter købet af Aurora Group at kunne opnå en række synergier på produkt- og indkøbssiden.

Den endelige overtagelse er betinget af godkendelse af de norske konkurrencemyndigheder og ventes at falde endeligt på plads i løbet af april.

Læs mere:

Deltaco i svensk storopkøb
Deltaco skal på børsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere