Direktør Pauli Joensen kommer sammen med en række ledende medarbejdere til at sidde på ti procent af ejerskabet i den nordiske nichedistributør Aurora Group.

Svensk distributør køber dansk guldæg

Svensk distributions-koncern breder sin forretning ud og fordobler sin omsætning med opkøb af danskejet niche-spiller.

Den svenske distributions-koncern Deltaco AB vokser til næsten dobbelt størrelse, efter at koncernen har indgået aftale med danske Solar om at overtage den nordiske nichedistributør Aurora Group.

Deltaco har i forvejen en omsætning på godt en halv milliard danske kroner, men kan med købet af Aurora Group nu lægge yderligere 450 millioner kroner til sin volumen, som dermed vokser til over en milliard danske kroner.

Med opkøbet fastholder Deltaco sin strategi om vækst gennem "opkøb af veldrevne nichedistributører inden for it-verdenen," siger Aurora Groups koncerndirektør Pauli Joensen i en kommentar.

"Men der er tale om en stor bid for Deltaco, som har været dygtige til at tjene penge, ligesom vi i Aurora Group har haft en positiv økonomisk udvikling de sidste fire-fem år," lyder det fra Pauli Joensen. Han har store forventninger til de nye tider for Aurora Group, som i sit seneste regnskab kunne præsentere et overskud på omkring 20 millioner kroner.

Pauli Joensen fortsætter i sit job, ligesom han selv sammen med en række ledende medarbejdere går med over i den nye ejerkreds med en samlet ejerandel på omkring 10 procent.

Aurora Group er specialiseret indenfor accessories til consumer-markedet. Selskabet vil fortsætte som et selvstændigt datterselskab i Deltaco-koncernen, der i forvejen består af datterselskaberne Alcadon og SweDeltaco. Det er kun godt et år siden, at Deltaco købte netop Alcadon, som er specialiseret indenfor distribution af data- og teleprodukter.

Trods den store bredde i Deltacos forretningsområder forventer Deltaco efter købet af Aurora Group at kunne opnå en række synergier på produkt- og indkøbssiden.

Den endelige overtagelse er betinget af godkendelse af de norske konkurrencemyndigheder og ventes at falde endeligt på plads i løbet af april.

Læs mere:

Deltaco i svensk storopkøb
Deltaco skal på børsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.