Artikel top billede

Krav om skærpet straf for Fona-svindel

Anklageren kræver hårdere dom til tidligere Fona-indkøbschef. Ankesagen indledes på mandag.

Statsadvokaten kræver nu skærpet straf over den tidligere indkøbschef i F Group (Fona) Jesper Nørmark. Østre Landsret indleder på mandag en ankesag, hvor den tidligere Fona-chef er tiltalt for bedrageri mod sin tidligere arbejdsgiver for op mod syv millioner kroner.

Det er Jesper Nørmark selv, der har anket sagen, efter at Københavns Byret i august i fjor idømte ham to og et halvt års ubetinget fængsel. Sagen begyndte tilbage i september 2010, da han blev bortvist fra sit job i Fonas indkøbsafdeling, hvor han stod for indkøb af it-varer til butikskæden.

"Vi påstår skærpelse af straffen, men jeg ved endnu ikke, hvor vi vil lægge os i vores krav om strafudmåling," siger anklager Malene Rysgaard til Channelworld.

Landsretten har sat i alt otte arbejdsdage af til sagen, og den endelige dom ventes at falde den 23. april.

Undervejs skal landsretten blandt andet afhøre en række af de centrale vidner i sagen - herunder en kvindelig direktør for den tiltaltes tidligere selskab Justadd, som blandt andet stod for indretning af Fonas butikker.

Under byretssagen kom det frem, hvordan det selskab blev benyttet til at udskrive forfalskede fakturaer til it-producenter og distributører, som leverede til Fona. På den måde kunne den tiltalte angiveligt stikke store beløb til side til sig selv.

Også direktør Christian Banzhaf fra Boston Distribution er indkaldt som vidne. Boston modtog ligesom distributøren Actebis (i dag Also, red.) forfalskede fakturaer fra den tiltaltes selskab.

Ud over den ubetingede fængselstraf dømte byretten også den tiltalte til at betale erstatning på 3,4 millioner kroner til F Group.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jesper Nørmark, men ifølge hans forsvarsadvokat, Anders Nemeth, vil han ligesom under byretssagen nægte sig skyldig i anklagerne mod ham.

Læs mere:

Sådan svindlede Fonas indkøbschef
Fona-svindel: Lang fængselsstraf til tidligere indkøbschef
Fona-sag: Boston-direktør havde penge i svindlers firma
Eks-direktør skred, da det begyndte at lugte
Fona jagter millioner i svindelsag
Politiet tjekkede Fona-chefs vinindkøb
Fona tager pant i fyret chefs Gentofte-villa
Fyret Fona-chef kan også miste sin helikopter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.