Artikel top billede

Det bliver ikke sidste gang, at It-Effect opsluger en mindre C5-kollega, lyder det fra direktør Kim Friis.

Jysk forhandler køber sig til nye kunder

Vil du udvikle eller afvikle din C5-forretning? Det spørgsmål må flere og flere små C5-forhandlere stille sig selv.

Silkeborg-forhandleren It-Effect overtager kunderne fra enkeltmandsvirksomheden Klode Software i forbindelse med, at indehaveren Kim Klode trækker sig tilbage fra aktiv tjeneste.

"Man kan godt kalde det for et generationsskifte. Vi overtager 77 større og mindre kunder, som primært bruger økonomisystemerne C5 og XAL," fortæller direktør i It-Effect Kim Friis.

Hvis det står til ham, bliver det ikke sidste gang, at It-Effect indlemmer en mindre C5-forhandler i sin forretning. Lige nu er man ifølge direktøren enten i direkte forhandlinger eller i gang med "løse drøftelser" om at blive en del af It-Effect. Den konsolidering skyldes blandt andet strammere krav om certificering fra Microsoft.

"Jeg tror, mange mindre forhandlere gør sig overvejelser om fremtiden. Kravene fra Microsoft bliver stille og roligt strammet, og de mindre forhandlere må gøre op med sig selv, om de vil udvikle eller afvikle deres forretning. Kompleksiteten stiger, og hvis man vil ind på NAV-markedet, er det svært at løfte opgaven, hvis man er alene, så nogle mindre forhandlere vil gerne ind og være en del af en virksomhed igen," siger Kim Friis.

Ud over Microsofts C5 har It-Effect det seneste år også kastet sig over det mere avancerede produkt Dynamics NAV. Kim Friis forventer at kunne overtale en del af de nye kunder til med tiden at gå over på NAV-platformen.

"Vi tog handsken op sidste år, da Tine Plambech fra Microsoft anbefalede C5-forhandlerne at kaste sig over NAV. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at for nogle af de halvstore kunder, vi nu får ind, vil det være oplagt at gå den vej," siger Kim Friis.

Klode Softwares historie går tilbage til begyndelse af 1980erne, da Kim Klode startede op med at sælge HP-hardware. Da forretningen gik bedst, beskæftigede firmaet seks ansatte. Efter 10 år gik Kim Klode over til at sælge XAL- og C5-løsninger. Han trækker sig nu tilbage af helbredsmæssige årsager, men hjælper It-Effect i processen med at overtage hans tidligere kunder.

"Det går ikke, at jeg kun kan arbejde et par timer om dagen. Men det er en fornuftig løsning både for mig og mine kunder. Vi er i gang med kundebesøg lige nu, og det bliver vældig godt modtaget derude. Det er jeg glad for. Jeg er også interesseret i, at It-Effect kommer fornuftigt videre med mine kunder," siger Kim Klode.

Læs mere:

Midtjysk C5-forhandler udvider i Odense
Nyt løsningshus vil brande sig lokalt
IT-Effect køber Customize-kunder

Microsoft vil lokke C5-forhandlere over på NAV

It-profil: Nogle medarbejdere vil jeg helst glemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.