Artikel top billede

John Thejls, direktør for Computerlinks i Danmark, satser på overskud i år.

Blodrødt regnskab fra distributør: Krakket forhandler kostede kassen

Trods negativ egenkapital og fortsatte millionunderskud insisterer distributør på, at udviklingen nu er vendt.

Det ser rigtig skidt ud for den tyskejede sikkerhedsdistributør Computerlinks, der netop har afleveret regnskab for 2012. Et kæmpetab på en forhandlerkonkurs er med til at skæmme regnskabet.

Med et underskud før skat på 2,1 millioner kroner og efter skat på 4,9 millioner kroner leverer distributøren derfor igen et blodrødt regnskab på dansk grund. Siden Computerlinks i 2008 gik ind i Danmark, har selskabet kun afleveret underskuds-regnskaber og er nu oppe på et samlet underskud på 14,4 millioner kroner før skat.

Alligevel mener Computerlinks danske direktør John Thejls, at han kan se lyset for enden af tunnelen.

"Vi har nået vores budgetter i første kvartal, og pipelinen ser god ud. Nu er vi der, hvor vi skal være. Jeg regner med, at vi får overskud i år," siger John Thejls. Han erkender samtidig, at det ikke er nogen dans på roser at være sikkerhedsdistributør i Danmark.

"Det er et utroligt konkurrencepræget marked. Det tror jeg også, at de andre sikkerhedsdistributører mærker i Danmark. De sidste to til tre år har været rigtig hårde," siger han.

Trods underskuddet på 2,1 millioner kroner mener han alligevel at kunne se lyspunkter. Det reelle driftsunderskud er ifølge ham "kun" på 1,5 millioner, for den halve million er finansielle udgifter. Samtidig indeholder underskuddet også en meget stor afskrivning på en forhandlerkonkurs.

"Over 600.000 kroner af underskuddet stammer fra en konkurs hos en af vores forhandlere. Det var en lille forhandler, der havde et stort udestående med os," forklarer direktør John Thejls.

Tabet er så stort, at Computerlinks har taget forholdsregler for at undgå lignende tab i fremtiden.

"Vi ved endnu ikke, om vi får nogle penge ud af konkursboet. Men det er selvfølgelig en type tab, som vi ikke må få igen," konstaterer John Thejls.

Han forklarer samtidig, at når underskuddet efter skat ender på hele 4,9 millioner kroner, så skyldes det, at Computerlinks i tidligere regnskaber havde bogført skattefordelen fra de forriges års underskud som et aktiv.

"Den skattemæssige fordel, vi tidligere har indregnet i selskabet, er nu taget ud. Derfor kommer underskuddet til at se så stort ud," siger John Thejls.

Tror på overskud i år

Direktøren fortæller, at Computerlinks også har trimmet den danske organisation og reduceret medarbejderantallet fra ti til otte.

"Det handler om at få effektiviseret det apparat, man har, hvis vi skal tjene penge. Det tror jeg er en generel trend på sikkerhedsmarkedet lige nu," siger John Thejls. I samme åndedrag afviser han, at Computerlinks ikke har fået fodfæste og er på vej ud af det danske marked.

"Vi er ikke på vej ud af Danmark. Det er ikke svært at få fodfæste på det danske marked, men det er svært at generere overskud. Vi har lært af vores tab, og det har taget lidt længere tid at etablere os på markedet, end vi havde regnet med. Men jeg tror på, at vi kommer ud med overskud i år," lyder det fra John Thejls.
IT-JOB

Fagligt Fælles Forbund

Systemudvikler

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

Softwarekonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.