Artikel top billede

John Thejls, direktør for Computerlinks i Danmark, satser på overskud i år.

Blodrødt regnskab fra distributør: Krakket forhandler kostede kassen

Trods negativ egenkapital og fortsatte millionunderskud insisterer distributør på, at udviklingen nu er vendt.

Det ser rigtig skidt ud for den tyskejede sikkerhedsdistributør Computerlinks, der netop har afleveret regnskab for 2012. Et kæmpetab på en forhandlerkonkurs er med til at skæmme regnskabet.

Med et underskud før skat på 2,1 millioner kroner og efter skat på 4,9 millioner kroner leverer distributøren derfor igen et blodrødt regnskab på dansk grund. Siden Computerlinks i 2008 gik ind i Danmark, har selskabet kun afleveret underskuds-regnskaber og er nu oppe på et samlet underskud på 14,4 millioner kroner før skat.

Alligevel mener Computerlinks danske direktør John Thejls, at han kan se lyset for enden af tunnelen.

"Vi har nået vores budgetter i første kvartal, og pipelinen ser god ud. Nu er vi der, hvor vi skal være. Jeg regner med, at vi får overskud i år," siger John Thejls. Han erkender samtidig, at det ikke er nogen dans på roser at være sikkerhedsdistributør i Danmark.

"Det er et utroligt konkurrencepræget marked. Det tror jeg også, at de andre sikkerhedsdistributører mærker i Danmark. De sidste to til tre år har været rigtig hårde," siger han.

Trods underskuddet på 2,1 millioner kroner mener han alligevel at kunne se lyspunkter. Det reelle driftsunderskud er ifølge ham "kun" på 1,5 millioner, for den halve million er finansielle udgifter. Samtidig indeholder underskuddet også en meget stor afskrivning på en forhandlerkonkurs.

"Over 600.000 kroner af underskuddet stammer fra en konkurs hos en af vores forhandlere. Det var en lille forhandler, der havde et stort udestående med os," forklarer direktør John Thejls.

Tabet er så stort, at Computerlinks har taget forholdsregler for at undgå lignende tab i fremtiden.

"Vi ved endnu ikke, om vi får nogle penge ud af konkursboet. Men det er selvfølgelig en type tab, som vi ikke må få igen," konstaterer John Thejls.

Han forklarer samtidig, at når underskuddet efter skat ender på hele 4,9 millioner kroner, så skyldes det, at Computerlinks i tidligere regnskaber havde bogført skattefordelen fra de forriges års underskud som et aktiv.

"Den skattemæssige fordel, vi tidligere har indregnet i selskabet, er nu taget ud. Derfor kommer underskuddet til at se så stort ud," siger John Thejls.

Tror på overskud i år

Direktøren fortæller, at Computerlinks også har trimmet den danske organisation og reduceret medarbejderantallet fra ti til otte.

"Det handler om at få effektiviseret det apparat, man har, hvis vi skal tjene penge. Det tror jeg er en generel trend på sikkerhedsmarkedet lige nu," siger John Thejls. I samme åndedrag afviser han, at Computerlinks ikke har fået fodfæste og er på vej ud af det danske marked.

"Vi er ikke på vej ud af Danmark. Det er ikke svært at få fodfæste på det danske marked, men det er svært at generere overskud. Vi har lært af vores tab, og det har taget lidt længere tid at etablere os på markedet, end vi havde regnet med. Men jeg tror på, at vi kommer ud med overskud i år," lyder det fra John Thejls.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere