Artikel top billede

Forhandlersamarbejde giver kontant afkast

Millionoverskud hos Silkeborg-forhandler, som tackler Microsofts øgede certificeringskrav med hjælp fra landsdækkende netværk.

Med kun fire ansatte har Silkeborg-forhandleren Lyngsøe EDB sidste år præsteret et overskud på den gode side af 1,2 millioner kroner - et overskud, som især er hentet hjem på salg og service til Microsofts C5-system.

Firmaets vigtigste produkter er en egenudviklet løsning til auto-branchen og en selvstændig CRM-løsning, som er integreret med C5'eren.

Arbejdende bestyrelsesformand og medejer Karsten Lindegaard arbejder til daglig i firmaet som programmør. Han forklarer det flotte regnskab med, at en del forhandler-kolleger har drejet nøglen om - blandt andet på grund af Microsofts øgede krav til forhandlerne om flere og mere specialiserede certificeringer. Det har givet nye kunder.

"I og med at vi har været så længe i branchen, mærker vi, at kunderne kommer over til os, når nogle af vores kolleger lukker ned. Så vi har både haft et godt salg på eksisterende kunder plus en god kundetilgang," siger Karsten Lindegaard.

Microsoft har de seneste år øget sine krav til det antal af certificeringer, som en forhandler skal have for at fortsætte med at sælge C5. Derfor kan det pæne overskud hos Lyngsøe EDB umiddelbart virke overraskende.

At en forhandler med kun fire ansatte alligevel kan holde fast i markedet, tilskriver Karsten Lindegaard firmaets deltagelse i forhandlersamarbejdet C5 Partnergruppen, der er et netværk bestående af i alt 15 C5-forhandlere spredt ud over hele landet.

Se listen over forhandlere i C5 Partnergruppen her.

C5 Partnergruppen fungerer blandt andet som indkøbsfælleskab, som sikrer deltagerne favorable licens-priser hos Microsoft.

"Alle vores C5-kunder er lagt ind i det selskab, og det anerkender Microsoft," fortæller Karsten Lindegaard.

Han tilføjer, at de små forhandlere også samarbejder om at servicere hinandens kunder i dagligdagen.

"Hvis vi har en sjællandsk kunde, som har et akut problem, kan en af de sjællandske forhandlere træde til og hjælpe hurtigere, end vi kan, hvis der er behov for at komme ud til kunden. Så det styrker også vores support," siger Karsten Lindegaard.

Han erkender dog, at presset på C5-markedet sammen med det pæne regnskabsresultat sætter gang i overvejelser om udvidelse af forretningen - enten i form af nyansættelser, opkøb eller fusion med kolleger i C5-markedet.

"Skal vi fortsætte væksten og imødekomme de stigende krav til certificeringer og kompetencer, skal der fremadrettet flere personer til. De stigende integrationskrav og fortsat mere avancerede ERP produkter giver større og større udfordringer. Derfor er vi klar til opkøb eller en fusion, hvis den rette partner viser sig," siger Karsten Lindegaard.

"Mange af de små ERP huse, som findes over hele landet i dag, vil ikke eksistere om to-tre år, medmindre de finder sammen i større it-huse," spår han.

Læs mere:
C5-leverandører slår sig sammen i partnergruppe
Microsoft: Hostet C5 skaffer de nye kunder
Inventio opsluger It Service Partner
Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere
C5-forhandlere har succes med andelsmodel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere