Forhandlersamarbejde giver kontant afkast

Millionoverskud hos Silkeborg-forhandler, som tackler Microsofts øgede certificeringskrav med hjælp fra landsdækkende netværk.

Med kun fire ansatte har Silkeborg-forhandleren Lyngsøe EDB sidste år præsteret et overskud på den gode side af 1,2 millioner kroner - et overskud, som især er hentet hjem på salg og service til Microsofts C5-system.

Firmaets vigtigste produkter er en egenudviklet løsning til auto-branchen og en selvstændig CRM-løsning, som er integreret med C5'eren.

Arbejdende bestyrelsesformand og medejer Karsten Lindegaard arbejder til daglig i firmaet som programmør. Han forklarer det flotte regnskab med, at en del forhandler-kolleger har drejet nøglen om - blandt andet på grund af Microsofts øgede krav til forhandlerne om flere og mere specialiserede certificeringer. Det har givet nye kunder.

"I og med at vi har været så længe i branchen, mærker vi, at kunderne kommer over til os, når nogle af vores kolleger lukker ned. Så vi har både haft et godt salg på eksisterende kunder plus en god kundetilgang," siger Karsten Lindegaard.

Microsoft har de seneste år øget sine krav til det antal af certificeringer, som en forhandler skal have for at fortsætte med at sælge C5. Derfor kan det pæne overskud hos Lyngsøe EDB umiddelbart virke overraskende.

At en forhandler med kun fire ansatte alligevel kan holde fast i markedet, tilskriver Karsten Lindegaard firmaets deltagelse i forhandlersamarbejdet C5 Partnergruppen, der er et netværk bestående af i alt 15 C5-forhandlere spredt ud over hele landet.

Se listen over forhandlere i C5 Partnergruppen her.

C5 Partnergruppen fungerer blandt andet som indkøbsfælleskab, som sikrer deltagerne favorable licens-priser hos Microsoft.

"Alle vores C5-kunder er lagt ind i det selskab, og det anerkender Microsoft," fortæller Karsten Lindegaard.

Han tilføjer, at de små forhandlere også samarbejder om at servicere hinandens kunder i dagligdagen.

"Hvis vi har en sjællandsk kunde, som har et akut problem, kan en af de sjællandske forhandlere træde til og hjælpe hurtigere, end vi kan, hvis der er behov for at komme ud til kunden. Så det styrker også vores support," siger Karsten Lindegaard.

Han erkender dog, at presset på C5-markedet sammen med det pæne regnskabsresultat sætter gang i overvejelser om udvidelse af forretningen - enten i form af nyansættelser, opkøb eller fusion med kolleger i C5-markedet.

"Skal vi fortsætte væksten og imødekomme de stigende krav til certificeringer og kompetencer, skal der fremadrettet flere personer til. De stigende integrationskrav og fortsat mere avancerede ERP produkter giver større og større udfordringer. Derfor er vi klar til opkøb eller en fusion, hvis den rette partner viser sig," siger Karsten Lindegaard.

"Mange af de små ERP huse, som findes over hele landet i dag, vil ikke eksistere om to-tre år, medmindre de finder sammen i større it-huse," spår han.

Læs mere:
C5-leverandører slår sig sammen i partnergruppe
Microsoft: Hostet C5 skaffer de nye kunder
Inventio opsluger It Service Partner
Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere
C5-forhandlere har succes med andelsmodel
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.