Artikel top billede

Dansk distributør: Kom nu Microsoft! Giv os Surface

Endnu en distributør lægger pres på Microsoft for at åbne for salg af tablet-computeren Surface gennem den traditionelle it-kanal.

Broadlinedistributøren Tech Data opfordrer Microsoft til at vise troskab mod sin erklærede kanal-strategi og sælge business-versionen af sin nye tablet-pc - Surface Pro - via distributører og forhandlere.

Microsoft annoncerede i sidste uge, at Pro-udgaven af Surface vil blive frigivet på det danske marked i løbet af maj måned. Men det er fortsat helt åbent om Surface Pro skal distribueres og sælges bredt gennem forhandlere eller om Microsoft ligesom med forløberen Surface RT vil gå direkte til markedet via få udvalgte forhandlere.

Men indtil videre er Microsoft i Danmark tavs om, hvilken salgsstrategi, man vil vælge for den nye Surface-tablet. Hos Tech Data undrer direktør for enterprise-forretningen Thomas Christensen sig over Microsofts tavshed.

"Vi stiller os op sammen med forhandlerene og siger til Microsoft: Hvad har I tænkt jer? Hvad er jeres strategi? Vi lægger et pres på Microsoft for at være tro mod sin strategi og sørge for, at også det her produkt går ud igennem det velfungerende apparat af distributører og forhandlere. Vi sidder klar i startblokken både i Danmark og på nordisk plan og venter på at Microsoft tager en beslutning. Men desværre har vi ikke fået en dato for, hvornår Surface Pro bliver frigivet - ikke en gang uofficielt," siger Thomas Christensen.

Han lægger ikke skjul på sin skuffelse over at Microsoft tidligere i år valgte at sælge Surface-lillebroren RT gennem ganske få udvalgte retailforhandlere.

"Vi har sagt til dem, at vi ikke er tilfredse med, at de går udenom distributionen på Surface RT-udgaven. Det har vi påtalt," siger Thomas Christensen, og sammenfatter sit budskab:

"Kom nu Microsoft! Overhold jeres kanalmodel og lad være med at gå direkte. Lad os gøre det, vi er gode til - nemlig at servicere kanalen og hjælpe forhandlerne med at få succes med jeres produkter."

Læs mere:
Hvilke danske forhandlere får lov at sælge Surface Pro?
Nu kommer Surface Pro til Danmark
Utilfredse forhandlere: Vi kan sælge Surface bedre end Fona
Skuffelse: CBC blev siet fra i Surface-lancering
Dansk Surface-lancering bliver en lukket fest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.