Artikel top billede

Dansk distributør: Kom nu Microsoft! Giv os Surface

Endnu en distributør lægger pres på Microsoft for at åbne for salg af tablet-computeren Surface gennem den traditionelle it-kanal.

Broadlinedistributøren Tech Data opfordrer Microsoft til at vise troskab mod sin erklærede kanal-strategi og sælge business-versionen af sin nye tablet-pc - Surface Pro - via distributører og forhandlere.

Microsoft annoncerede i sidste uge, at Pro-udgaven af Surface vil blive frigivet på det danske marked i løbet af maj måned. Men det er fortsat helt åbent om Surface Pro skal distribueres og sælges bredt gennem forhandlere eller om Microsoft ligesom med forløberen Surface RT vil gå direkte til markedet via få udvalgte forhandlere.

Men indtil videre er Microsoft i Danmark tavs om, hvilken salgsstrategi, man vil vælge for den nye Surface-tablet. Hos Tech Data undrer direktør for enterprise-forretningen Thomas Christensen sig over Microsofts tavshed.

"Vi stiller os op sammen med forhandlerene og siger til Microsoft: Hvad har I tænkt jer? Hvad er jeres strategi? Vi lægger et pres på Microsoft for at være tro mod sin strategi og sørge for, at også det her produkt går ud igennem det velfungerende apparat af distributører og forhandlere. Vi sidder klar i startblokken både i Danmark og på nordisk plan og venter på at Microsoft tager en beslutning. Men desværre har vi ikke fået en dato for, hvornår Surface Pro bliver frigivet - ikke en gang uofficielt," siger Thomas Christensen.

Han lægger ikke skjul på sin skuffelse over at Microsoft tidligere i år valgte at sælge Surface-lillebroren RT gennem ganske få udvalgte retailforhandlere.

"Vi har sagt til dem, at vi ikke er tilfredse med, at de går udenom distributionen på Surface RT-udgaven. Det har vi påtalt," siger Thomas Christensen, og sammenfatter sit budskab:

"Kom nu Microsoft! Overhold jeres kanalmodel og lad være med at gå direkte. Lad os gøre det, vi er gode til - nemlig at servicere kanalen og hjælpe forhandlerne med at få succes med jeres produkter."

Læs mere:
Hvilke danske forhandlere får lov at sælge Surface Pro?
Nu kommer Surface Pro til Danmark
Utilfredse forhandlere: Vi kan sælge Surface bedre end Fona
Skuffelse: CBC blev siet fra i Surface-lancering
Dansk Surface-lancering bliver en lukket fest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere