Artikel top billede

HP-bommert: Forhandlere kan miste millionordre

En banal fejl truer med at udelukke HP-forhandlere fra kapløbet om en stor pc-ordre til tre kommuner.

To manglende krydser i et Excel-ark kan blive en dyr fornøjelse for HP-forhandlere, som har budt ind på et EU-udbud om leverance af pc'ere og tablets til de tre jyske kommuner Vejen, Billund og Varde.

De tre kommuner har i alt fået tilbud fra syv forhandlere. Men ifølge Channelworlds oplysninger har man afvist mindst to tilbud, hvor HP på vegne af forhandlere har budt ind på ordren. Afvisningen skyldes, at man i HP har glemt at sætte flueben ved to ud af de mere end 150 spørgsmål, som skal besvares i tilbudsmaterialet.

De kommunale it-indkøbere har derefter valgt at dumpe tilbuddet fra HP og har meddelt forhandlerne, at deres tilbud ikke lever op til udbudskravene, og at de derfor ikke vil komme i betragtning, når vinderen af millionordren skal udpeges.

De tre kommuner har udbudt ordren gennem Sydjysk Kommuneindkøb, som ifølge udbudsmaterialet forventer, at det samlede indkøb vil løbe op i omkring 10 millioner kroner om året. Udbuddet løber i to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Den forhandler, der vinder udbuddet, står dermed til at gafle en samlet omsætning på 40 millioner kroner.

Hos Sydjysk Kommuneindkøb er det indkøbschef Gunnar Alnor fra Varde kommune, der har været tovholder på udbuddet. Han ønsker ikke at oplyse, hvilke forhandlere, der har budt på ordren.

"Jeg kan kun sige, at udbuddet er gennemført efter EU-reglerne. Men derudover kommenterer jeg ikke vores udbudssager i medierne," siger han.

Han forventer, at vinderen af millionudbuddet vil blive udpeget senere i denne uge.

Hos HP Danmark ønsker man ikke at kommentere fadæsen med henvisning til, at udbudssagen endnu ikke er endeligt afklaret.

Opdateret kl. 15.37 med kommentar fra Sydjysk Kommuneindkøb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.