Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

1000 strejker for Atea-overenskomst

...men kun 73 af dem arbejder hos Atea.

Konflikten mellem den store it-forhandler Atea og det norske fagforbund EL & IT er blevet trappet op her tirsdag morgen. Yderligere 760 er gået i strejke for at presse Atea til at tegne en norsk overenskomst, skriver norske medier.

De 760 nye strejkende er imidlertid ikke ansat hos Atea, men derimod i tre norske energiselskaber. Som et led i almindelig arbejdskamp går de i sympatistrejke med de 73 Atea-medarbejdere, der strejker for overenskomst.

De norske elselskaber, der skal levere strøm til de norske forbruger, er selvsagt ikke specielt glade for, at de skal holde for i en arbejdskamp, der gælder en overenskomst hos en it-forhandler.

Forsyningsselskabet Statnett oplyser, at de har bedt om om de kunne blive undtaget for strejken, fordi de sikrer det overordnede elnet i Norge. Men det blev de ikke. Ud af de 760 nye strejkende her til morgen var over 200 fra Statnett.

"Det betyder, at vi ikke har beredskab til at rette fejlene i det centrale net. Vi kan ikke længere sikre forsyningen af strøm i Norge," udtaler Statnetts koncerndirektør Øivind Rue. Han kalder situationen for alvorlig.

"Det betyder, at store områder kan blive langvarigt mørkelagt med efterfølgende fare for liv og helbred. Sikker strømforsyning er Statnetts ansvar og er livsnødvendig i et moderne samfund," udtaler han.

Ifølge norske medier har konflikten allerede nu forårsaget, at omkring 300 mennesker har været udsat for strømnedbrud, der har varet et døgn eller længere

Hele konflikten handler om, at fagforbundet EL & IT ønsker at tegne en overenskomst med Atea. Atea nægter og hævder, at størstedelen af selskabet næsten 1.700 norske ansatte ikke ønsker overenskomst.

Da Atea ikke er medlem af en arbejdsgiverorganisation, går EL & IT strejkevejen for at lægge pres på den store it-forhandler.

Lederen af det norske fagforbund EL & IT, Hans O. Felix, oplyser til norske medier, at fagforbundet er parat til at gå hele vejen for at få overenskomst med Atea.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere