Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

1000 strejker for Atea-overenskomst

...men kun 73 af dem arbejder hos Atea.

Konflikten mellem den store it-forhandler Atea og det norske fagforbund EL & IT er blevet trappet op her tirsdag morgen. Yderligere 760 er gået i strejke for at presse Atea til at tegne en norsk overenskomst, skriver norske medier.

De 760 nye strejkende er imidlertid ikke ansat hos Atea, men derimod i tre norske energiselskaber. Som et led i almindelig arbejdskamp går de i sympatistrejke med de 73 Atea-medarbejdere, der strejker for overenskomst.

De norske elselskaber, der skal levere strøm til de norske forbruger, er selvsagt ikke specielt glade for, at de skal holde for i en arbejdskamp, der gælder en overenskomst hos en it-forhandler.

Forsyningsselskabet Statnett oplyser, at de har bedt om om de kunne blive undtaget for strejken, fordi de sikrer det overordnede elnet i Norge. Men det blev de ikke. Ud af de 760 nye strejkende her til morgen var over 200 fra Statnett.

"Det betyder, at vi ikke har beredskab til at rette fejlene i det centrale net. Vi kan ikke længere sikre forsyningen af strøm i Norge," udtaler Statnetts koncerndirektør Øivind Rue. Han kalder situationen for alvorlig.

"Det betyder, at store områder kan blive langvarigt mørkelagt med efterfølgende fare for liv og helbred. Sikker strømforsyning er Statnetts ansvar og er livsnødvendig i et moderne samfund," udtaler han.

Ifølge norske medier har konflikten allerede nu forårsaget, at omkring 300 mennesker har været udsat for strømnedbrud, der har varet et døgn eller længere

Hele konflikten handler om, at fagforbundet EL & IT ønsker at tegne en overenskomst med Atea. Atea nægter og hævder, at størstedelen af selskabet næsten 1.700 norske ansatte ikke ønsker overenskomst.

Da Atea ikke er medlem af en arbejdsgiverorganisation, går EL & IT strejkevejen for at lægge pres på den store it-forhandler.

Lederen af det norske fagforbund EL & IT, Hans O. Felix, oplyser til norske medier, at fagforbundet er parat til at gå hele vejen for at få overenskomst med Atea.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”