Artikel top billede

Direktør Signe Lynggaard Madsen har en stor opgave med at genoprette de offentlige kunders tillid til SKI-systemet.

Utilfredse kunder dropper SKI

Voldsomt fald i salget af it gennem de kommunale indkøbsaftaler. Kunderne synes, at aftalerne er for besværlige.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) må for andet år i træk lægge ryg til et voldsomt fald i de offentlige kunders brug af SKI's indkøbsaftaler.

Ifølge SKI's regnskab for 2012 er omsætningen på aftalerne faldet med næsten en fjerdedel. Går man yderligere et år tilbage i tiden, er hele 35 procent af indkøbene gennem SKI forsvundet. I alt købte staten, kommuner og regioner i 2012 ind for 8,6 milliarder kroner mod 11,2 og 13,1 milliarder kroner i de to foregående år.

Tilbagegangen rammer SKI hårdt på indtægtssiden, som er koblet direkte op på den omsætning, som de offentlige kunder lægger hos SKI-leverandørerne. Og samlet indkasserer SKI derfor i 2012 endnu et dundrende underskud før skat på 14,8 millioner kroner. Året før lød resultatet på minus 14,4 millioner kroner.

SKI-systemet har ofte været skydeskive for kritik fra både forhandlere, distributører og producenter, som blandt andet peger på, at SKI's voldsomme fokus på pris favoriserer ganske få og store forhandlere - plus at SKI-aftalerne er med til at smadre prisstrukturen i it-markedet.

Du kan læse mere om SKI her.

Den faldende omsætning på SKI-aftalerne rammer bredt indenfor de fleste varegrupper. Men som den største luns i SKI-systemet er det it-varer og ydelser, der står for det største drop i indtægterne målt i kroner og øre med et fald på 12 procent.

De grimme regnskabsresultater hænger tæt sammen med den turbulens, som SKI-systemet var igennem i begyndelsen af 2011, da en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen tvang SKI til at opsige næsten halvdelen af sine eksisterende rammeaftaler.

Det efterfølgende kaos er også gået hårdt ud over de offentlige kunders tiltro til SKI-systemet. I regnskabet henviser direktør Signe Lynggaard Madsen til en brugerundersøgelse, som SKI har gennemført i løbet af 2012. Her efterlyser tre ud af fire SKI-kunder mere enkle aftaler, og lige så mange henviser til, at de opsagte aftaler har blokeret for indkøb.

Læs mere:
SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale
Hård kritik af SKI: It-kæmper dropper milliardaftale

Fujitsu: SKI mangler indsigt i den virkelige verden
It-branchen betaler næsten halvdelen af SKI
Ny SKI-skandale: Kæmpeudbud må gå om
Atea kan vinde SKI-udbud - også når de taber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.