Artikel top billede

Direktør Signe Lynggaard Madsen har en stor opgave med at genoprette de offentlige kunders tillid til SKI-systemet.

Utilfredse kunder dropper SKI

Voldsomt fald i salget af it gennem de kommunale indkøbsaftaler. Kunderne synes, at aftalerne er for besværlige.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) må for andet år i træk lægge ryg til et voldsomt fald i de offentlige kunders brug af SKI's indkøbsaftaler.

Ifølge SKI's regnskab for 2012 er omsætningen på aftalerne faldet med næsten en fjerdedel. Går man yderligere et år tilbage i tiden, er hele 35 procent af indkøbene gennem SKI forsvundet. I alt købte staten, kommuner og regioner i 2012 ind for 8,6 milliarder kroner mod 11,2 og 13,1 milliarder kroner i de to foregående år.

Tilbagegangen rammer SKI hårdt på indtægtssiden, som er koblet direkte op på den omsætning, som de offentlige kunder lægger hos SKI-leverandørerne. Og samlet indkasserer SKI derfor i 2012 endnu et dundrende underskud før skat på 14,8 millioner kroner. Året før lød resultatet på minus 14,4 millioner kroner.

SKI-systemet har ofte været skydeskive for kritik fra både forhandlere, distributører og producenter, som blandt andet peger på, at SKI's voldsomme fokus på pris favoriserer ganske få og store forhandlere - plus at SKI-aftalerne er med til at smadre prisstrukturen i it-markedet.

Du kan læse mere om SKI her.

Den faldende omsætning på SKI-aftalerne rammer bredt indenfor de fleste varegrupper. Men som den største luns i SKI-systemet er det it-varer og ydelser, der står for det største drop i indtægterne målt i kroner og øre med et fald på 12 procent.

De grimme regnskabsresultater hænger tæt sammen med den turbulens, som SKI-systemet var igennem i begyndelsen af 2011, da en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen tvang SKI til at opsige næsten halvdelen af sine eksisterende rammeaftaler.

Det efterfølgende kaos er også gået hårdt ud over de offentlige kunders tiltro til SKI-systemet. I regnskabet henviser direktør Signe Lynggaard Madsen til en brugerundersøgelse, som SKI har gennemført i løbet af 2012. Her efterlyser tre ud af fire SKI-kunder mere enkle aftaler, og lige så mange henviser til, at de opsagte aftaler har blokeret for indkøb.

Læs mere:
SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale
Hård kritik af SKI: It-kæmper dropper milliardaftale

Fujitsu: SKI mangler indsigt i den virkelige verden
It-branchen betaler næsten halvdelen af SKI
Ny SKI-skandale: Kæmpeudbud må gå om
Atea kan vinde SKI-udbud - også når de taber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere