Direktør Signe Lynggaard Madsen har en stor opgave med at genoprette de offentlige kunders tillid til SKI-systemet.

Utilfredse kunder dropper SKI

Voldsomt fald i salget af it gennem de kommunale indkøbsaftaler. Kunderne synes, at aftalerne er for besværlige.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) må for andet år i træk lægge ryg til et voldsomt fald i de offentlige kunders brug af SKI's indkøbsaftaler.

Ifølge SKI's regnskab for 2012 er omsætningen på aftalerne faldet med næsten en fjerdedel. Går man yderligere et år tilbage i tiden, er hele 35 procent af indkøbene gennem SKI forsvundet. I alt købte staten, kommuner og regioner i 2012 ind for 8,6 milliarder kroner mod 11,2 og 13,1 milliarder kroner i de to foregående år.

Tilbagegangen rammer SKI hårdt på indtægtssiden, som er koblet direkte op på den omsætning, som de offentlige kunder lægger hos SKI-leverandørerne. Og samlet indkasserer SKI derfor i 2012 endnu et dundrende underskud før skat på 14,8 millioner kroner. Året før lød resultatet på minus 14,4 millioner kroner.

SKI-systemet har ofte været skydeskive for kritik fra både forhandlere, distributører og producenter, som blandt andet peger på, at SKI's voldsomme fokus på pris favoriserer ganske få og store forhandlere - plus at SKI-aftalerne er med til at smadre prisstrukturen i it-markedet.

Du kan læse mere om SKI her.

Den faldende omsætning på SKI-aftalerne rammer bredt indenfor de fleste varegrupper. Men som den største luns i SKI-systemet er det it-varer og ydelser, der står for det største drop i indtægterne målt i kroner og øre med et fald på 12 procent.

De grimme regnskabsresultater hænger tæt sammen med den turbulens, som SKI-systemet var igennem i begyndelsen af 2011, da en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen tvang SKI til at opsige næsten halvdelen af sine eksisterende rammeaftaler.

Det efterfølgende kaos er også gået hårdt ud over de offentlige kunders tiltro til SKI-systemet. I regnskabet henviser direktør Signe Lynggaard Madsen til en brugerundersøgelse, som SKI har gennemført i løbet af 2012. Her efterlyser tre ud af fire SKI-kunder mere enkle aftaler, og lige så mange henviser til, at de opsagte aftaler har blokeret for indkøb.

Læs mere:
SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale
Hård kritik af SKI: It-kæmper dropper milliardaftale

Fujitsu: SKI mangler indsigt i den virkelige verden
It-branchen betaler næsten halvdelen af SKI
Ny SKI-skandale: Kæmpeudbud må gå om
Atea kan vinde SKI-udbud - også når de taber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.