Artikel top billede

Direktør Signe Lynggaard Madsen har en stor opgave med at genoprette de offentlige kunders tillid til SKI-systemet.

Utilfredse kunder dropper SKI

Voldsomt fald i salget af it gennem de kommunale indkøbsaftaler. Kunderne synes, at aftalerne er for besværlige.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) må for andet år i træk lægge ryg til et voldsomt fald i de offentlige kunders brug af SKI's indkøbsaftaler.

Ifølge SKI's regnskab for 2012 er omsætningen på aftalerne faldet med næsten en fjerdedel. Går man yderligere et år tilbage i tiden, er hele 35 procent af indkøbene gennem SKI forsvundet. I alt købte staten, kommuner og regioner i 2012 ind for 8,6 milliarder kroner mod 11,2 og 13,1 milliarder kroner i de to foregående år.

Tilbagegangen rammer SKI hårdt på indtægtssiden, som er koblet direkte op på den omsætning, som de offentlige kunder lægger hos SKI-leverandørerne. Og samlet indkasserer SKI derfor i 2012 endnu et dundrende underskud før skat på 14,8 millioner kroner. Året før lød resultatet på minus 14,4 millioner kroner.

SKI-systemet har ofte været skydeskive for kritik fra både forhandlere, distributører og producenter, som blandt andet peger på, at SKI's voldsomme fokus på pris favoriserer ganske få og store forhandlere - plus at SKI-aftalerne er med til at smadre prisstrukturen i it-markedet.

Du kan læse mere om SKI her.

Den faldende omsætning på SKI-aftalerne rammer bredt indenfor de fleste varegrupper. Men som den største luns i SKI-systemet er det it-varer og ydelser, der står for det største drop i indtægterne målt i kroner og øre med et fald på 12 procent.

De grimme regnskabsresultater hænger tæt sammen med den turbulens, som SKI-systemet var igennem i begyndelsen af 2011, da en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen tvang SKI til at opsige næsten halvdelen af sine eksisterende rammeaftaler.

Det efterfølgende kaos er også gået hårdt ud over de offentlige kunders tiltro til SKI-systemet. I regnskabet henviser direktør Signe Lynggaard Madsen til en brugerundersøgelse, som SKI har gennemført i løbet af 2012. Her efterlyser tre ud af fire SKI-kunder mere enkle aftaler, og lige så mange henviser til, at de opsagte aftaler har blokeret for indkøb.

Læs mere:
SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale
Hård kritik af SKI: It-kæmper dropper milliardaftale

Fujitsu: SKI mangler indsigt i den virkelige verden
It-branchen betaler næsten halvdelen af SKI
Ny SKI-skandale: Kæmpeudbud må gå om
Atea kan vinde SKI-udbud - også når de taber
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere