Artikel top billede

Regering stoppede Atea-strejke

Strømnedbrud tvang den norske regering på banen.

Fredag stoppede den norske regering den store sympatistrejke blandt ansatte i de norske el-selskaber. Strejken var et led i arbejdskampen mellem den norske forhandlere Atea og fagforeningen EL & IT.

Fagforbundet ønsker en overenskomst med Atea, men det ønsker Atea ikke.

EL & IT har omkring 100 medlemmer, der arbejder hos Atea. Atea har lidt under 2.000 ansatte i  Norge.

For at sætte yderligere pres på Atea udvidede EL & IT i tirsdag i sidste uge strejken med en sympatistrejke, hvor 1000 ansatte i Norges elselskaber gik i strejke.

Det betød flere strømnedbrød, som efterlod op mod 100 husstande helt uden el. Det var angiveligt risikoen for, at strømnedbruddene skulle brede sig, der gjorde, at den norske regering torsdag aften valgte at skride ind.

Mens EL & IT beklager den norske regerings indgriben, så synes Ateas norske Direktør Steinar Sønsteby ifølge det norske medie digi.no, at indgrebet er godt.

"Vi har en virksomhed med næsten 2.000 ansatte, 63 af dem er i strejke. At der så er taget næsten 1.200 mennesker i strejke i Energi-Norge for at sympatisere med dem opleves som noget ude af proportioner," siger Sønsteby til det norske medie.

EL & IT bebuder, at de vil kæmpe videre for en overenskomst med Atea.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”