Artikel top billede

Regering stoppede Atea-strejke

Strømnedbrud tvang den norske regering på banen.

Fredag stoppede den norske regering den store sympatistrejke blandt ansatte i de norske el-selskaber. Strejken var et led i arbejdskampen mellem den norske forhandlere Atea og fagforeningen EL & IT.

Fagforbundet ønsker en overenskomst med Atea, men det ønsker Atea ikke.

EL & IT har omkring 100 medlemmer, der arbejder hos Atea. Atea har lidt under 2.000 ansatte i  Norge.

For at sætte yderligere pres på Atea udvidede EL & IT i tirsdag i sidste uge strejken med en sympatistrejke, hvor 1000 ansatte i Norges elselskaber gik i strejke.

Det betød flere strømnedbrød, som efterlod op mod 100 husstande helt uden el. Det var angiveligt risikoen for, at strømnedbruddene skulle brede sig, der gjorde, at den norske regering torsdag aften valgte at skride ind.

Mens EL & IT beklager den norske regerings indgriben, så synes Ateas norske Direktør Steinar Sønsteby ifølge det norske medie digi.no, at indgrebet er godt.

"Vi har en virksomhed med næsten 2.000 ansatte, 63 af dem er i strejke. At der så er taget næsten 1.200 mennesker i strejke i Energi-Norge for at sympatisere med dem opleves som noget ude af proportioner," siger Sønsteby til det norske medie.

EL & IT bebuder, at de vil kæmpe videre for en overenskomst med Atea.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere