Artikel top billede

Store forhandlere vælter sig i penge

Mens krisen kradser for mange mindre forhandlere, deler markedets helt store spillere kæmpe millionbeløb ud til deres aktionærer.

Mens mange it-virksomheder kæmper hårdt for at få de økonomiske ender til at mødes, skraber Europas store it-forhandlere så store overskud sammen, at pengekasserne bogstaveligt talt flyder over. Og det kommer gigant-forhandlernes aktionærer til gode.

I sidste uge sprang champagnepropperne hos aktionærerne i den britiske gigantforhandler Computacenter, som forud for sin generalforsamling i næste måned annoncerede et aktionærudbytte på 75 millioner britiske pund (650 millioner danske kroner) for regnskabsåret 2012. Det svarer til en gevinst på næsten 11 procent af den britiske gigantforhandlers aktuelle værdi på børsen.

"At vores forretning generer så mange kontanter har resulteret i en netto-balance, som overgår vores aktuelle behov," lyder det fra Computacenters øverste chef, Mike Norris.

Med pengeregnen til sine aktionærer overgår Computacenter danske Atea, som tidligere på året forgyldte sine aktionærer med et samlet udbytte på godt en halv milliard kroner, svarende til en forrentning på 8,6 procent.

Ligesom hos Atea kunne Computacenter i 2012 rapportere om stigende omsætning, som endte på godt 25 milliarder danske kroner. Til sammenligning omsatte Atea for næsten 21 milliarder kroner.

Læs mere:

Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium
Sådan ser storforhandlernes Europakort ud
Kunøe forgylder Atea-aktionærer - og sig selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.