Forhandlere tror ikke længere på C5

Endnu en C5-forhandler giver efter og udvider forretningen med løsninger til Dynamics NAV. Lavere priser på NAV-licenser er den gulerod, der lokker kunderne væk fra C5.

Efter mange år som det dominerende økonomisystem på det danske SMB-marked kan tiden nu være ved at rinde ud for Microsofts C5.

En lang række C5-forhandlere har det seneste år udvidet deres forretning med et andet af Microsofts ERP-systemer - NAV - som software-producenten gerne så overtage kunder med mere end fem brugere.

Andre C5-forhandlere tackler udfordringerne ved at indgå i netværkssamarbejder for at skærpe deres kompetencer over for kundernes øgede krav. Det kan du læse om her.

Tidligere lå skillelinien mellem C5 og NAV oppe omkring de tyve brugere. Men en ny pris- og salgsstrategi betyder, at NAV i dag kan komme i drift til stort set den samme pris som en C5, som ellers hidtil har været den billigste af Microsofts ERP-løsninger.

En af de forhandlere, som lige nu står foran at udvide den traditionelle C5-forretning med NAV, er Bornerup Datacenter i Thisted. I forhandlerens seneste regnskab fortæller direktør Christian Søe-Larsen, at man i løbet af foråret har fået de nødvendige certificeringer til at blive forhandler af den nyeste version af Dynamics NAV 2013.

"Microsoft kører NAV ned i det marked, hvor C5 ligger. Til mange kunder kan vi tilbyde en NAV til stort set samme pris som en C5. Så vi kaster rigtig mange ressourcer efter det - ganske enkelt fordi vi jo godt kan se, hvad der sker med NAV rent prismæssigt. I og med at NAV er kommet ned i det prisleje, bliver den yderst interessant for især store C5-kunder, og vi har rigtig mange kunder, der kører i det, der vil blive fremtidens NAV-marked," siger Christian Søe-Larsen, som også peger på, at både teknologi og funktionaliteter i NAV er både nyere og bedre end i C5.

"Hånden på hjertet, så kører C5 i dag ikke den nyeste teknologi. Til gengæld får man meget mere funktionalitet i en NAV-løsning, og man kan tilgå NAV på en meget mere moderne måde. Så selv meget små kunder kan lige så godt leje sig ind på en NAV fremfor en C5. Og vi skal den vej," siger Christian Søe-Larsen, som heller ikke nærer de store sentimentale følelser for, at C5 nu er under pres fra fætter NAV.

Læs mere:
Frygter at tabe kunder: Derfor udvider C5-veteran med NAV
Jysk forhandler køber sig til nye kunder
Sjællandsk forhandler klar til større projekter efter fusion
Bagsværd-forhandler udvider: Vil kapre economics-kunder med NAV
Stor forhandlerfusion i Slagelse

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB

PA Consulting Group

PA søger Solution Architects

Too Good To Go ApS

Backend Engineer

KRAMP Danmark

IT Information Analyst
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.