Artikel top billede

Hovedmistænkt svensk hacker ville stjæle fra Nets

Den mistænkte i den kæmpe danske hackersag, Gottfrid Svartholm Warg, forsøgte angiveligt at stjæle fra Nets og en stor dansk kommune.

Pirate Bay-stifteren Gottfrid Svartholm Warg, som dansk politi nu kræver udleveret til Danmark, ville stjæle penge fra Nets i Danmark.

Det fremgår af Computerworld Sveriges dækning af en retssag, hvor svenskeren og tre andre er mistænkt for et hackerangreb mod Nordea.

Det lykkes dem, ifølge anklagerne, at hugge cirka 27.000 svenske kroner fra en dansk fagforening via deres konto i Nordea.

Men ifølge Computerworld i Sverige har målet også været en konto tilhørende Odense Kommune og Nets Card Processing.

PET og FE efterforsker

I den store danske hackersag er den svenske top-hacker den hovedmistænkte, hvor FE og PET i samarbejde med svensk politi er i gang med at efterforske sagen.

Her er cpr, cvr med videre blevet hacket via indtrængen i CSC's datacenter.

I Sverige er hackeren i øvrigt også under mistanke for at have haft ulovlig adgang til cpr-data.

Det kan du læse mere om her.

Nets: Verserende retssag
Hos Nets ønsker man ikke at udtale sig om, at dets konto var mål for hackeren.

"Da dette knytter sig til en verserende retssag, så har vi ikke nogen kommentarer," forklarer pressechef Søren Winge fra Nets til Computerworld.

"Det er også vigtigt for mig lige at nævne, at sagen knytter sig til en hændelse hos Nordea og altså ikke Nets og vores systemer - vi er "kun" indehaver af en konto hos Nordea, der var mål for et misbrugsforsøg, som ikke lykkedes," understreger han.

I øvrigt henviser han til Nordea, hvis der måtte være spørgsmål til hændelsen og forløbet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.