Artikel top billede

Fem gode råd: Sådan undgår du at blive hacket

Her er fem gode råd til at slippe uden om et hacker-angreb.

It-kriminelle går i stigende grad efter de mindre virksomheder.

Ifølge Symantecs nye sikkerheds-rapport, Internet Security Threat Report, der ser på sikkerhedstendenser, var 31 procent af alle hacker-angreb i 2012 rettet mod små og mellemstore virksomheder.

Det er en stigning på 18 procent i forhold til året før.

"Hackerne har for alvor fået øjnene op for de små virksomheder, fordi deres systemer er lettere at trænge igennem, end de store virksomheders. Angrebene sker oftest ved, at hackerne kommer ind via virksomhedernes website, eller ved at de bruger dens medarbejdere til at få adgang til oplysningerne. Vi ser også, at små firmaer bliver brugt som springbræt til de større firmaer" siger Peter Schjøtt, it-sikkerhedsekspert i Symantec.

Mindre firmaers websider anvendes også som springbræt til større mål, kan man læse i rapporten, der fortæller, at antallet af web-baserede angreb steg med 30 procent i 2012.

Mange af angrebene skete fra hackede websider, som tilhørte små virksomheder.

Tjek-liste til sikkerhedsfolkene

For at komme problemerne til livs har Symantec opstillet fem tjek-punkter, der højner sikkerheden i små og mellemstore virksomheder, men også kan anvendes af private brugere.

1: Virksomheden bør formulere politikker, som beskriver, hvor højt man prioriterer at beskytte sine data. Uden en nedskreven politik er der en større risiko for, at de ansatte sløser med sikkerheden.

2: Undgå at medarbejderne bruger for svage passwords og anvend kryptering.

3: Det er vigtigt at have en internet-sikkerhedspakke, som indeholder mere end bare antivirus. Den bør som minimum også have "intrusion prevention" og "personlig firewall", så virksomheden kan gribe malware-kommunikation i opløbet.

4: Det er vigtigt for datasikkerheden i virksomheden, at de ansatte er opmærksomme. De skal vide, hvordan de skal behandle organisationens data, og hvad der er godt, mindre godt og måske ligefremt skadeligt at gøre. Det kan også være en ganske billig måde at få opjusteret organisationens sikkerhedsniveau på.

5: Virksomheden bør have flere "skaller på sikkerhedsløget" for at have et alternativ, hvis en forsvarsmekanisme svigter.

Læs også:

Firmaer er alt for længe om at opdage angreb

CPR-hacket: Danmark har mistet sin digitale uskyld

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det

Nye vinde på vej for sikkerheds-ansvarlige: Sådan bliver fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere