Fem gode råd: Sådan undgår du at blive hacket

Her er fem gode råd til at slippe uden om et hacker-angreb.

It-kriminelle går i stigende grad efter de mindre virksomheder.

Ifølge Symantecs nye sikkerheds-rapport, Internet Security Threat Report, der ser på sikkerhedstendenser, var 31 procent af alle hacker-angreb i 2012 rettet mod små og mellemstore virksomheder.

Det er en stigning på 18 procent i forhold til året før.

"Hackerne har for alvor fået øjnene op for de små virksomheder, fordi deres systemer er lettere at trænge igennem, end de store virksomheders. Angrebene sker oftest ved, at hackerne kommer ind via virksomhedernes website, eller ved at de bruger dens medarbejdere til at få adgang til oplysningerne. Vi ser også, at små firmaer bliver brugt som springbræt til de større firmaer" siger Peter Schjøtt, it-sikkerhedsekspert i Symantec.

Mindre firmaers websider anvendes også som springbræt til større mål, kan man læse i rapporten, der fortæller, at antallet af web-baserede angreb steg med 30 procent i 2012.

Mange af angrebene skete fra hackede websider, som tilhørte små virksomheder.

Tjek-liste til sikkerhedsfolkene
For at komme problemerne til livs har Symantec opstillet fem tjek-punkter, der højner sikkerheden i små og mellemstore virksomheder, men også kan anvendes af private brugere.

1: Virksomheden bør formulere politikker, som beskriver, hvor højt man prioriterer at beskytte sine data. Uden en nedskreven politik er der en større risiko for, at de ansatte sløser med sikkerheden.

2: Undgå at medarbejderne bruger for svage passwords og anvend kryptering.

3: Det er vigtigt at have en internet-sikkerhedspakke, som indeholder mere end bare antivirus. Den bør som minimum også have "intrusion prevention" og "personlig firewall", så virksomheden kan gribe malware-kommunikation i opløbet.

4: Det er vigtigt for datasikkerheden i virksomheden, at de ansatte er opmærksomme. De skal vide, hvordan de skal behandle organisationens data, og hvad der er godt, mindre godt og måske ligefremt skadeligt at gøre. Det kan også være en ganske billig måde at få opjusteret organisationens sikkerhedsniveau på.

5: Virksomheden bør have flere "skaller på sikkerhedsløget" for at have et alternativ, hvis en forsvarsmekanisme svigter.

Læs også:

Firmaer er alt for længe om at opdage angreb

CPR-hacket: Danmark har mistet sin digitale uskyld

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det

Nye vinde på vej for sikkerheds-ansvarlige: Sådan bliver fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.