Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Fem gode råd: Sådan undgår du at blive hacket

Her er fem gode råd til at slippe uden om et hacker-angreb.

It-kriminelle går i stigende grad efter de mindre virksomheder.

Ifølge Symantecs nye sikkerheds-rapport, Internet Security Threat Report, der ser på sikkerhedstendenser, var 31 procent af alle hacker-angreb i 2012 rettet mod små og mellemstore virksomheder.

Det er en stigning på 18 procent i forhold til året før.

"Hackerne har for alvor fået øjnene op for de små virksomheder, fordi deres systemer er lettere at trænge igennem, end de store virksomheders. Angrebene sker oftest ved, at hackerne kommer ind via virksomhedernes website, eller ved at de bruger dens medarbejdere til at få adgang til oplysningerne. Vi ser også, at små firmaer bliver brugt som springbræt til de større firmaer" siger Peter Schjøtt, it-sikkerhedsekspert i Symantec.

Mindre firmaers websider anvendes også som springbræt til større mål, kan man læse i rapporten, der fortæller, at antallet af web-baserede angreb steg med 30 procent i 2012.

Mange af angrebene skete fra hackede websider, som tilhørte små virksomheder.

Tjek-liste til sikkerhedsfolkene

For at komme problemerne til livs har Symantec opstillet fem tjek-punkter, der højner sikkerheden i små og mellemstore virksomheder, men også kan anvendes af private brugere.

1: Virksomheden bør formulere politikker, som beskriver, hvor højt man prioriterer at beskytte sine data. Uden en nedskreven politik er der en større risiko for, at de ansatte sløser med sikkerheden.

2: Undgå at medarbejderne bruger for svage passwords og anvend kryptering.

3: Det er vigtigt at have en internet-sikkerhedspakke, som indeholder mere end bare antivirus. Den bør som minimum også have "intrusion prevention" og "personlig firewall", så virksomheden kan gribe malware-kommunikation i opløbet.

4: Det er vigtigt for datasikkerheden i virksomheden, at de ansatte er opmærksomme. De skal vide, hvordan de skal behandle organisationens data, og hvad der er godt, mindre godt og måske ligefremt skadeligt at gøre. Det kan også være en ganske billig måde at få opjusteret organisationens sikkerhedsniveau på.

5: Virksomheden bør have flere "skaller på sikkerhedsløget" for at have et alternativ, hvis en forsvarsmekanisme svigter.

Læs også:

Firmaer er alt for længe om at opdage angreb

CPR-hacket: Danmark har mistet sin digitale uskyld

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det

Nye vinde på vej for sikkerheds-ansvarlige: Sådan bliver fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital