Artikel top billede

Cisco køber sikkerhedsvirksomhed for gigantbeløb

Opkøb af virksomheden Sourcefire, skal gøre amerikanske Cisco stærkere på sikkerhed i skyen.

Amerikanske Cisco smider godt 15 milliarder danske kroner på bordet, og køber sikkerhedsvirksomheden Sourcefire. Det skriver computerworld.com.

Opkøbet er sket, fordi Cisco ønsker at styrke virksomhedens sikkerhedsprofil i skyen.

"Ved at kombinere Ciscos produkter med Sourcefires, vil vi kunne tilbyde avanceret beskyttelse mod cyberangreb relateret til hændelser, der sker før, under og efter et angreb - fra enhver enhed til enhver cloud-tjeneste," fortæller Cisco til computerworld.com.

Med opkøbet sikrer Cisco sig virksomhedens 650 medarbejdere og ikke mindst Sourcefires omsætning, der årligt ligger på omkring 1.2 milliarder danske kroner.

Cisco ser forandring i markedet

Ifølge Cisco sker opkøbet fordi, at virksomheden satser på, at flere og flere virksomheder vil satse på skyen og dermed droppe mange on-premise-sikkerhedsløsninger i fremtiden.

"Vi ser nu, at flere lokale sikkerhedsløsninger forsvinder op i skyen, og i mange tilfælde styrer it-afdelingerne ikke selv sikkerheden mere," siger Christopher Young, der er vicepresident for Ciscos sikkerhedsafdeling, og fortsætter:

"Tidligere havde du sikkerhedsprodukter for alt muligt tænkeligt, men i dag er det marked ved at forsvinde."

Her er teknologierne Cisco får fingrene i

Sourcefire, der blev stiftet i 2001, indeholder en lang portefølje af sikkerhedsprodukter, deriblandt kommercielle intrusion detection-systemer (IDS), der holder øje med skadelig trafik, der strømmer ind og ud af dit netværk.

Det er dog ikke kun deciderede kommercielle produkter, som Cisco nu overtager. Sourcefire er nemlig også udvikleren bag open-source-softwaren Snort, der også bruges til at sniffe netværkstrafik.

Men selvom Cisco nu overtager open-source-projektet, vil Snort stadig "forblive frit," siger Sourcefires grundlægger og nuværende tekniske chef, Martin Roesch.

Læs også:

Slut med hjemme-netværk fra Cisco

Cisco: Sådan har vi fået styr på ansattes egne computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.