Artikel top billede

Ny Atea-direktør skal booste softwaresalget

It-kæmpen udskiller software og licensrådgivning som et selvstændigt forretningsområde. Ny chef kommer fra Symantec.

Den nordiske it-kæmpe Atea har hentet Symantecs nordiske chef, Jan Skelbæk, ind som ny direktør for softwaresalg og licensrådgivning. De to områder bliver samtidig udskilt som et selvstændigt forretningsområde i Ateas danske forretning.

54-årige Skelbæk tiltræder sit nye job i dag, og hans opgave bliver at booste softwaresalget yderligere. På den danske marked står software for mere end hver sjette omsætningskrone - eller næsten en milliard kroner. Men ambitionen er at øge markedsandelen betydeligt, hedder det i en pressemeddelelse.

"Jan er en stor kapacitet inden for både software og løsningsområdet, og vi ser frem til, at han nu bliver en del af Atea og kan styrke vores samlede løsningsudbud til kunderne, Vi ved, at Atea kan få en endnu større del af softwaremarkedet i Danmark. Det kræver, at vi fortsætter med både at være knivskarpe på vores traditionelle software og licensrådgivning, og vi samtidig imødekommer kundernes ønske om, at vi også implementerer softwaren i et sammenhængende forløb", siger administrerende direktør Claus Hougesen, Atea A/S.

Han peger samtidig på, at Atea har en unik markedsposition ved både at have licensrådgivning, services og consulting under samme tag.

Jan Skelbæk har de seneste otte år været nordisk direktør for Symantec, og før da havde han en lang karriere hos Oracle gennem 14 år.

Ud over jobbet hos Symantec har Jan Skelbæk også været bestyrelsesformand for Oracle-forhandleren Miracle, hvor Skelbæk for nylig var med til at fyre direktør Mogens Nørgaard.

Læs også:
Topchef ude af Atea med omgående virkning
Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb
Symantecs danske sælgere henter millionhyre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.