Artikel top billede

Populær software ramt af kritisk sikkerhedshul

Adobe-software er ramt af et kritisk sårbarhed, som kan misbruges til at overtage kontrollen med din computer. Se video af hullet.

Millionvis, hvis ikke milliardvis, af computerbrugere er i farezonen efter fundet af en 0-dags-sårbarhed i Adobe Reader version XI (version 11.0.03) og tidligere versioner.

Sårbarheden kan ifølge sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group bruges af angribere til at overtage folks computere, når de åbner et Adobe Reader-dokument.

Det danske sikkerhedsselskab er eksklusivt kommet i besiddelse af den komplette proof of concept-kode, som ellers først vil blive offentliggjort den 11. september.

"Sårbarheden kan misbruges ved eksempelvis at indlejre kode på en særligt indrettet webside eller ved at sende et særligt udformet dokument via e-mail. Ved åbning af PDF-dokumentet vil ondsindet kode blive afviklet, og kode kan afvikles i hukommelsen med samme rettigheder som den påloggede bruger," skriver sikkerhedsselskabet i et nyhedsbrev.

Har meldt sårbarhed til Adobe

CSIS Security Groups direktør Peter Kruse fortæller til Computerworld, at proof of concept er blevet afleveret til Adobe.

"Det hører sig til, og vi skal ikke offentliggøre noget, før Adobe har haft tid til at kigge på det," fortæller han.

Peter Kruse forventer, at Adobe snarest vil frigive en opdatering, som vil lukke sikkerhedshullet.

Han fortæller også, at det er manden bag initiativet Vulnerability Research Institute, Alexsander Babin, der har fundet sårbarheden og delt detaljerne med CSIS omkring sårbarheden.

Alexsander Babin har samtidig uploadet en video til Youtube, som illustrerer og dokumenterer sårbarheden, som du kan se i det nedenstående klip.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere