Artikel top billede

Dansk it-firma tjener godt: Men nu skal der turbo på

Top 100 2013 Et dansk it-selskab har i årevis tjent gode penge på BI-markedet. Men ser man på omsætningen i en international målestok, er den slet ikke høj nok, mener direktøren.

Top 100: Gartner vurderer, at det globale marked for business intelligence-software vil vokse med syv procent i år, så det i alt omsætter for 79 milliarder kroner.

I 2016 ventes den omsætning at være steget til næsten 100 milliarder kroner.

Vinderen af business intelligence-kategorien i dette års Top 100, Targit, stiler benhårdt efter at nuppe en betydelig del af den kage.

Ikke fordi det ikke i dag går godt nok for det danske BI-firma, der blev grundlagt i 1986 og har hovedkontor i Hjørring. 

Omsætningen på omkring 111 millioner kroner skal bare øges en hel del for at blive til noget i en global sammenhæng, forklarer Morten Sandlykke, der er administrerende direktør og grundlægger af Targit.

"Det er rigtig dejligt at se, at udviklingen går godt, og at vi vinder en konkurrence i Danmark - det er vi selvfølgelig stolte over."

"Men det der bare er den negative side af det, er den sovepude-effekt, der ligger i, at du faktisk kan lægge en lineal på vores udvikling de sidste otte-ni år," lyder det fra Morten Sandlykke med henvisning til virksomhedens økonomiske vækst år for år. 

Som en mellemstor døgnkiosk

"Det er både noget, vi glæder os over, og noget, der bekymrer os en lille bitte smule, for vi føler, at selv om det går godt, så går det ikke godt nok - det potentiale, der er i at være en international softwarevirksomhed, har vi slet ikke fået udnyttet godt nok."

Derfor er omdrejningspunktet i Targits strategi en global ekspansion.

"Det er et spørgsmål om at vi skal have ændret et mindset og et spørgsmål om at forstå, at når man kommer herover, så er Targit - på trods af 26 års historie - på størrelse med en mellemstor døgnkiosk nede på hjørnet her i Boston."

"Vi synes, at vi er en god virksomhed, og er stolte af det, vi har præsteret, men der er noget mere, der skal gøres nu."

"Når man kommer herover, så er Targit - på trods af 26 års historie - på størrelse med en mellemstor døgnkiosk nede på hjørnet her i Boston."

Mere fokus i Targit

Den internationale mission er også grunden til, at Morten Sandlykke har boet i en lejlighed i det centrale Boston siden september sidste år.

Targit har nemlig to afdelinger i USA - i Tampa, Florida og Bosten, Massachusetts - samt distributionskontorer til yderligere omkring 10 lande.

"Planen er, at vi inden for de kommende måneder skal beslutte os for, om vi vil bosætte os fast. Jeg har fire børn, så vi skal enten have fundet et hus i oplandet, eller også skal vi tilbage til Danmark, eller også skal vi noget helt andet - der er masser af spændende steder i verden, hvor man kan sælge software."

Direktøren beskriver selv årsagen til Targits succes således:

"Jeg ved såmænd ikke, om der er nogen hemmelighed. Det er hårdt arbejde, og bag tallene gemmer sig selvfølgelig, at vi hele tiden forsøger at følge med udviklingen."

Som et led i den internationale strategi forsøger Targit også også at fokusere forretningens aktiviteter.

"I dag skal der lidt mere til end bare software. Vi bliver nødt til selv at have lidt mere forståelse for, hvad det er for en værdi, vi skaber. Et af de strategiske virkemidler er en segmentering og fokusering," siger direktøren med henvisning til, at det er Microsofts Dynamics-løsninger, hvor Targit har den største styrke med sine BI-løsninger.

"De skal stadig ske i et tæt samspil med forhandlere, men vi vil ikke nødvendigvis gå aktivt efter det, hvis der kommer en forespørgsel fra en stor bank i Sydtyskland. Realistisk set er det bedre at gå efter det, hvor vi har tusindvis af kunder i forvejen, og hvor vi kan skalere op."

Har vildt mål med omsætningen

Netop fordi en stor del af Targits forretning udspringer af Microsofts Dynamics-løsninger, er det interessant at høre, hvad den danske virksomhed tænker om Microsofts massive satsning på at rykke sine Dynamics ERP- og CRM-løsninger ud i skyen?

"Jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at hvis du kører tiden tilstrækkeligt langt frem, så vil det her med, at du har din egen datakraft og din egen lagringskapacitet, og at du ejer din egen infrastruktur og software, på et eller andet tidspunkt forsvinde, ligesom det har gjort med vores egne pladesamlinger og videofilm."

"Målet er en to- til tredobling af vores vækstrate. Det betyder, at vi skal nå en milliard danske kroner i omsætning inden for 10 år."

Indtil videre er markedet bare slet ikke nået dertil, mener Morten Sandlykke.

"Det handler meget om timing. Teknologisk er vi klar til cloud, hvis kunderne vil det - det er bare ikke det, vi ser på nuværende tidspunkt. Vi forberedte os på det for år tilbage, fordi vi troede, at nu kom skiftet - men vægten er stadig på at sælge licenseret software."

Satser på en omsætning på en milliard

Targit, Affecto og Teradata er de tre virksomheder, der klarer sig bedst i kategorien business intelligence i Computerworlds Top 100.

Og der er ikke bare tale om et enkelt års vækst for Targits vedkommende, for virksomheden har opnået masser af vækst i efterhånden mange år i træk.

Står det til Morten Sandlykke, er eventyret kun lige begyndt.

"Vores vækstrate har gennemsnitligt ligget lige omkring de 10 procent de sidste mange år. Målet er en to- til tredobling af vores vækstrate. Det betyder, at vi skal nå en milliard danske kroner i omsætning inden for 10 år."

Læs også:

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt

Sådan kåres Danmarks dygtigste it-virksomheder

Følg @kimstensdal på Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere