Artikel top billede

Danske Banks it-strategi ligger fast trods chefskifte

Selvom landets største bank både har skiftet CEO og er ved at finde en CIO, er der ingen umiddelbar skift i it-strategien.

I en virksomhed som Danske Bank, hvor it allerede gennemsyrer forretningen og ifølge et bestyrelsesmedlem vil ændre banksektoren radikalt i fremtiden, spiller posten som både CIO og CEO naturligvis en stor rolle for it-udviklingen.

Og når man skifter CEO og samtidig leder efter en ny CIO, der har forladt selskabet, er spørgsmålet, om it-strategien ændres.

Men hos banken understreger man, at der ikke er sket ændringer i den dur - i hvert fald ikke pt.

"Der er ingen ændringer i den overordnede strategi for banken, og de lagte planer kører videre," skriver pressechef Kenni Leth fra Danske Bank til Computerworld.

Imidlertid skal den nye CEO i gang med en dialog med folk i forretningen.

CEO vil nu i dialog

"Thomas F. Borgen er i går tiltrådt som ny CEO, og derfor skal han selvfølgelig nu bruge noget tid på at tale med bankens medarbejdere og kunder."

"Men som udgangspunkt er der ingen ændringer, heller ikke i it-satsninger, med videre," udtaler han.

Danske Banks tidligere CIO Peter Trier Schliedt valgte at meddele, at han tager et CIO-job hos telegiganten TDC.

"I en virksomhed som Danske Bank, hvor it allerede gennemsyrer forretningen og ifølge et bestyrelsesmedlem vil ændre banksektoren radikalt i fremtiden, spiller posten som både CIO og CEO naturligvis en stor rolle for it-udviklingen."

Lidt specielt er det måske for Danske Bank, at man i bestyrelsen, der fyrede den tidligere CEO Eivind Kolding, faktisk har en it-kapacitet siddende.

Det er SAP's Jim Snabe, der efter sin indtræden i bestyrelsen selv udtalte, at han vil være aktiv på it-området og kunne bidrage på netop dette område.

Her kan du læse om mere om mulige kandidater til jobbet som ny CIO hos Danske Bank.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.