Artikel top billede

Oven i jobbet som Ateas koncernchef vil Claus Hougesen foreløbig også passe jobbet som boss i den danske afdeling.

Atea-boss: Så længe bliver jeg i stolen

It-giganten har sat jagten på ny dansk direktør på stand by.

It-giganten Ateas koncernchef Claus Hougesen har bevilget sig selv en tænkepause, mens han overvejer, hvordan han kan finde en afløser til posten som direktør i Atea Danmark. Frem til nytår er derfor ham selv, der står ved roret i den danske forretning.

Jobbet som chef for de 1.400 hundrede danske medarbejdere blev ledigt i sidste måned, da Lars Johansson meget pludseligt forlod koncernen efter kun halvandet år.

Men ifølge Claus Hougesen er man overhovedet ikke gået i gang med at søge efter en afløser. Han vil heller ikke give noget bud på, om jobbet som Ateas danske chef skal besættes med en intern kandidat.

"Jeg er administrerende direktør i det danske selskab, og det har jeg tænkt mig at være i hvert fald indtil årsskiftet. Nu kører vi året færdig. Jeg sidder i stolen et halvt års tid, og så begynder vi at kigge efter en afløser i det nye år," siger Claus Hougesen.

Under tænkepausen nyder Hougesen efter eget udsagn at være kommet tættere på den daglige forretning.

"Det er fantastisk at få muld under neglene. Vi har en masse dygtige medarbejdere, som jeg kommer lidt tættere på. Det nyder jeg rigtig meget," siger Claus Hougesen.

Han har ikke noget konkret bud på, hvilken profil der vil passe til jobbet som dansk direktør, og han vil ikke afvise, at man ender med at vælge en intern kandidat til jobbet.

"Der er mange, der har meldt sig som interesserede. Så vi udelukker ikke noget. Kan en virksomhed rekruttere internt, som Dansk Bank lige har gjort, så er der ikke nogen oplæringsperiode. Så alle muligheder er åbne," siger Claus Hougesen.

I sidste uge var der i svenske medier forlydender om, at Atea er på vej til at købe sin svenske konkurrent Dustin. Den sag ønsker Claus Hougesen ikke at kommentere, da han er bundet af børsreglerne.

"Så får jeg bare en bøde," lyder det fra Atea-chefen.

Læs også:

Topchef ude af Atea med omgående virkning

Her er de danske generaler i Atea-imperiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.