Artikel top billede

Bemærk afsenderen i adressefeltet. Kilde: CSIS.

Pas på: Falsk Java-webside med opdatering er en datatyv

Så er den gal med sikkerheden omkring Java igen. Denne gang er det virkelig svært at se forskel på sandt og falsk.

Java har været ramt af mange angreb fra it-kriminelle, og nu er der igen bud efter Oracles software.

En falsk Java-opdatering har nemlig vist sig at være en informationstyv, oplyser sikkerhedsfirmaet CSIS i en advarsel.

Sikkerhedsfirmaet har observeret, hvordan flere websider er blevet kompromitteret og nu bruges som platform til at lokke nye besøgende til at opdatere den falske Java JRE.

"I virkeligheden er der ikke tale om en sikkerhedsopdatering til Java, men derimod om en snedig informationstyv, som hedder ZeuS P2P/GameOver," fortæller CSIS.

Systematisk indsamling

En bruger lokkes med en pop-op-boks, når vedkommende besøger en webside, der er kompromitteret. 

Teksten forklarer, at maskinen skal opdateres, men hvis du trykker på den uhæderlige opfordring, bliver computeren forsynet med ondsindet kode i form af et program, der systematisk indsamler data på maskinen.

"Der er intet, som tyder på, at denne kampagne er målrettet Danmark, men derimod skydes der øjensynligt med spredehagl i håb om at opnå flest mulige infektioner uafhængig af geografien," skriver CSIS i sikkerhedsadvarslen.

Det minder til forveksling om Javas webside, men bemærk adressen, der ikke tilhører Oracle. Kilde: CSIS

Foreløbig er det kun enkelte antivirusprogrammer, der opdager problemet.

Sådan opdager du Java-snyd på din maskine, giver en forklaring på, hvad du kan gøre.

Læs også:
Oracle: Derfor er Java propfyldt med usikkerheder

Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.