Artikel top billede

Nu går det løs - så mange mister jobbet i Atea

Danmarks største it-forhandler fyrer et stort antal medarbejdere her til morgen. (opdateret kl. 10:12)

Forhandlergiganten Atea fyrer 101 af sine 1.400 ansatte i Danmark.

Godt 20 chefer og mellemledere og omkring 80 menige medarbejdere må vinke farvel til deres job, fortæller Ateas koncernchef, Claus Hougesen, til Computerworld.

Samtidig med fyringerne må de 20 øverste topchefer i Atea Danmark æde en lønnedgang på tilsammen to millioner kroner.

Fyringerne, som svarer til en nedskæring af medarbejderstyrken med syv procent, sker ifølge Claus Hougesen for at forenkle og optimere Ateas organisation.

Flere afdelinger bliver lagt sammen, og enkelte forretningsområder bliver helt nedlagt eller lagt ud til eksterne leverandører.

Atea regner med, at nedskæringerne vil spare den danske afdeling for omkring 70 millioner kroner.

"Det er en svær, men nødvendig beslutning at tage afsked med så mange medarbejdere. Vi er nødt til at tilpasse virksomheden og finjustere forretningsområderne, så vi fastholder Atea som en effektiv og sund virksomhed," siger Claus Hougesen.

Ifølge Computerworlds oplysninger havde Atea oprindeligt planer om at fyre op mod 170 medarbejdere, hvilket Claus Hougesen dog afviser.

"Sådan arbejder man ikke. Det blev 101 mand. Vi gør det her for at lave den organisation, som bedst imødekommer kundernes behov og for at forenkle tingene. Det, der er hovedoverskriften her, er forenkling og fokusering. Vi har simpelthen været for mange ledere. Så vi øger det antal medarbejdere, som den enkelte leder har ansvaret for, fra gennemsnitligt syv til ti medarbejdere," siger Claus Hougesen.

For blot to måneder siden overtog Claus Hougesen selv ledelsen af den danske afdeling efter Lars Johansson, som meget pludseligt forlod sin post i begyndelsen af august.

Hougesen afviser dog, at dagens fyringer hænger sammen med, at han selv er kommet tættere på den danske forretning.

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg er kommet tæt på det og finder ud af, at vi har afdelinger, som ligner hinanden meget, hvor vi har den samme funktion der og den samme funktion der og der. Så hvorfor har vi ikke bare én funktion, så vi kan betjene vores kunder endnu bedre," siger han.

Læs også:

Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb

Atea-boss: Så længe bliver jeg i stolen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere