Artikel top billede

Nu går det løs - så mange mister jobbet i Atea

Danmarks største it-forhandler fyrer et stort antal medarbejdere her til morgen. (opdateret kl. 10:12)

Forhandlergiganten Atea fyrer 101 af sine 1.400 ansatte i Danmark.

Godt 20 chefer og mellemledere og omkring 80 menige medarbejdere må vinke farvel til deres job, fortæller Ateas koncernchef, Claus Hougesen, til Computerworld.

Samtidig med fyringerne må de 20 øverste topchefer i Atea Danmark æde en lønnedgang på tilsammen to millioner kroner.

Fyringerne, som svarer til en nedskæring af medarbejderstyrken med syv procent, sker ifølge Claus Hougesen for at forenkle og optimere Ateas organisation.

Flere afdelinger bliver lagt sammen, og enkelte forretningsområder bliver helt nedlagt eller lagt ud til eksterne leverandører.

Atea regner med, at nedskæringerne vil spare den danske afdeling for omkring 70 millioner kroner.

"Det er en svær, men nødvendig beslutning at tage afsked med så mange medarbejdere. Vi er nødt til at tilpasse virksomheden og finjustere forretningsområderne, så vi fastholder Atea som en effektiv og sund virksomhed," siger Claus Hougesen.

Ifølge Computerworlds oplysninger havde Atea oprindeligt planer om at fyre op mod 170 medarbejdere, hvilket Claus Hougesen dog afviser.

"Sådan arbejder man ikke. Det blev 101 mand. Vi gør det her for at lave den organisation, som bedst imødekommer kundernes behov og for at forenkle tingene. Det, der er hovedoverskriften her, er forenkling og fokusering. Vi har simpelthen været for mange ledere. Så vi øger det antal medarbejdere, som den enkelte leder har ansvaret for, fra gennemsnitligt syv til ti medarbejdere," siger Claus Hougesen.

For blot to måneder siden overtog Claus Hougesen selv ledelsen af den danske afdeling efter Lars Johansson, som meget pludseligt forlod sin post i begyndelsen af august.

Hougesen afviser dog, at dagens fyringer hænger sammen med, at han selv er kommet tættere på den danske forretning.

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg er kommet tæt på det og finder ud af, at vi har afdelinger, som ligner hinanden meget, hvor vi har den samme funktion der og den samme funktion der og der. Så hvorfor har vi ikke bare én funktion, så vi kan betjene vores kunder endnu bedre," siger han.

Læs også:

Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb

Atea-boss: Så længe bliver jeg i stolen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”
Den danske hotelplatform AK Techotel kan efter et fem dage langt ransomware angreb snart få adgang til sin data igen, oplyser selskabet direktør til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.