Artikel top billede

Nu går det løs - så mange mister jobbet i Atea

Danmarks største it-forhandler fyrer et stort antal medarbejdere her til morgen. (opdateret kl. 10:12)

Forhandlergiganten Atea fyrer 101 af sine 1.400 ansatte i Danmark.

Godt 20 chefer og mellemledere og omkring 80 menige medarbejdere må vinke farvel til deres job, fortæller Ateas koncernchef, Claus Hougesen, til Computerworld.

Samtidig med fyringerne må de 20 øverste topchefer i Atea Danmark æde en lønnedgang på tilsammen to millioner kroner.

Fyringerne, som svarer til en nedskæring af medarbejderstyrken med syv procent, sker ifølge Claus Hougesen for at forenkle og optimere Ateas organisation.

Flere afdelinger bliver lagt sammen, og enkelte forretningsområder bliver helt nedlagt eller lagt ud til eksterne leverandører.

Atea regner med, at nedskæringerne vil spare den danske afdeling for omkring 70 millioner kroner.

"Det er en svær, men nødvendig beslutning at tage afsked med så mange medarbejdere. Vi er nødt til at tilpasse virksomheden og finjustere forretningsområderne, så vi fastholder Atea som en effektiv og sund virksomhed," siger Claus Hougesen.

Ifølge Computerworlds oplysninger havde Atea oprindeligt planer om at fyre op mod 170 medarbejdere, hvilket Claus Hougesen dog afviser.

"Sådan arbejder man ikke. Det blev 101 mand. Vi gør det her for at lave den organisation, som bedst imødekommer kundernes behov og for at forenkle tingene. Det, der er hovedoverskriften her, er forenkling og fokusering. Vi har simpelthen været for mange ledere. Så vi øger det antal medarbejdere, som den enkelte leder har ansvaret for, fra gennemsnitligt syv til ti medarbejdere," siger Claus Hougesen.

For blot to måneder siden overtog Claus Hougesen selv ledelsen af den danske afdeling efter Lars Johansson, som meget pludseligt forlod sin post i begyndelsen af august.

Hougesen afviser dog, at dagens fyringer hænger sammen med, at han selv er kommet tættere på den danske forretning.

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg er kommet tæt på det og finder ud af, at vi har afdelinger, som ligner hinanden meget, hvor vi har den samme funktion der og den samme funktion der og der. Så hvorfor har vi ikke bare én funktion, så vi kan betjene vores kunder endnu bedre," siger han.

Læs også:

Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb

Atea-boss: Så længe bliver jeg i stolen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere