Artikel top billede

Ny Surface er udsolgt inden lanceringen - næsten da

Skuffende salg betød, at Microsoft brændte inde med et stort antal af den første version af tablet-pc'en Surface. Nu melder it-giganten om "næsten udsolgt" af den kommende Surface 2.

Hvem skulle nu have troet det?

Her få uger før Microsoft frigiver sin nye og forbedrede udgave af tablet-pc'en Surface, advarer selskabet nu om "begrænset tilgængelighed" af de nye Surface-modeller.

Efter planen frigiver Microsoft Surface 2 den 22. oktober - henholdsvis i en 64 GB-model af Surface, plus en 256 GB og en 512 GB model af Surface 2 Pro.

Men ifølge Microsofts amerikanske chef for Surface-salget Brian Hall er de nye modeller af Surface 2 "tæt på at være udsolgt" i Microsoft egen online-butik. Det skriver amerikanske CRN.

I et blog-indlæg skriver Brian Hall, at man hos Microsoft er "ret glad" for situationen, Han oplyser dog ikke, om den påståede mangel på nye Surface-tablets skyldes øget efterspørgsel fra kunderne, eller om der er produceret færre enheder end af forgængeren.

I sit seneste kvartalsregnskab fra juli måtte Microsoft nedskrive lagerværdien af de første Surface-modeller med mere end fem milliarder kroner.

Surface 2 kommer på hylderne i Microsofts amerikanske retailbutikker samtidig med lanceringen i Danmark. Ligesom i USA har Microsoft herhjemme valgt at fastholde en salgsmodel, hvor Surface kun bliver tilgængelig via de største retailkæder samt gennem de to store forhandlere Dustin og Atea. Det har ført til kritik fra mindre it-forhandlere.

Samtidig kritiseres Surface-tabletten for at mangle en række af de applikationer og services, som er tilgængelige i de konkurrerende mobility-universer fra Apple og Android.

Pt. er omkring 100.000 apps tilgængelige i Surface-optimerede versioner, men Microsoft arbejder hårdt for at lokke udviklere til at kaste sig over udvikling af apps til Microsofts tablets.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye Surface-modeller

Analytiker: Microsoft skyder sig selv i foden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere