Kæmpeudsalg: Kunøe sælger ud af Atea-aktier for stort millionbeløb

It-investoren sælger en stor luns af sine Atea-aktier for et tocifret millionbeløb.

It-investoren Ib Kunøe kan stikke et tocifret millionbeløb i lommen, efter at hans selskab Systemintegration har solgt 3,5 millioner af selskabets aktier i it-giganten Atea.

Salget af aktier betyder, at Ib Kunøes ejerandel i Atea falder fra godt 28 til lige under 25 procent.

Ifølge en meddelelse til børsen i Oslo bliver aktierne solgt til kurs 63, hvilket oversat til kontanter svarer til en pris på godt 200 millioner danske kroner.

Ib Kunøe afviser dog kategorisk, at salget skal ses som tegn på, at han er på vej til at give slip på kontrollen med Atea.

"Det er da en forfærdelig masse aktier for nogen, men det er det ikke for mig. Jeg gør det ud fra en ren portefølje-betragtning. Jeg har aldrig før solgt så meget som en enkelt Atea-aktie, og de aktier, som jeg har købt de sidste par år, har jeg købt, når aktien stod dårligt," siger Ib Kunøe, som understreger, at det fortsat er hans mål at have 25 procent ejerandel i Atea-koncernen.
"Det er da en forfærdelig masse aktier for nogen, men det er det ikke for mig"

Ud over de 200 millioner kroner, som nu luner i kassen hos storaktionæren, kan han inden for kort tid se frem til en gevinst på yderligere 100 millioner kroner.

Det sker, når Atea den 12. november efter planen beslutter at udbetale ekstraordinært udbytte til aktionærerne på tilsammen 400 millioner kroner, hvoraf de 100 millioner altså ender hos Ib Kunøe selv.

"Jeg har stadig 25 millioner aktier, så det er 100 millioner kroner hjem til far. Så november er en god måned, men jeg har også fødselsdag, så der skal være plads til en flaske rødvin," siger Ib Kunøe.

Ifølge Kunøe er strategien for Atea ændret, siden en plan om salg gik i vasken i 2012. Nu satser man på at skabe udbytte for aktionærerne.

"Vi har meldt ud, at vi med det resultat og det cashflow, vi har, er en udbytteaktie. Det er vel en otte-ni procent, vi regner med at kunne give i udbytte, og det gør, at det er pensionskasser og lidt andre typer af aktionærer end de, der bare tænker på,at aktien skal stige," siger Ib Kunøe.

Læs også:

Ib Kunøe optager gigantlån i Atea

Sådan har Ib [b]Kunøe opbygget sit enorme imperium[/b]
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.