Artikel top billede

Kæmpeudsalg: Kunøe sælger ud af Atea-aktier for stort millionbeløb

It-investoren sælger en stor luns af sine Atea-aktier for et tocifret millionbeløb.

It-investoren Ib Kunøe kan stikke et tocifret millionbeløb i lommen, efter at hans selskab Systemintegration har solgt 3,5 millioner af selskabets aktier i it-giganten Atea.

Salget af aktier betyder, at Ib Kunøes ejerandel i Atea falder fra godt 28 til lige under 25 procent.

Ifølge en meddelelse til børsen i Oslo bliver aktierne solgt til kurs 63, hvilket oversat til kontanter svarer til en pris på godt 200 millioner danske kroner.

Ib Kunøe afviser dog kategorisk, at salget skal ses som tegn på, at han er på vej til at give slip på kontrollen med Atea.

"Det er da en forfærdelig masse aktier for nogen, men det er det ikke for mig. Jeg gør det ud fra en ren portefølje-betragtning. Jeg har aldrig før solgt så meget som en enkelt Atea-aktie, og de aktier, som jeg har købt de sidste par år, har jeg købt, når aktien stod dårligt," siger Ib Kunøe, som understreger, at det fortsat er hans mål at have 25 procent ejerandel i Atea-koncernen.

"Det er da en forfærdelig masse aktier for nogen, men det er det ikke for mig"

Ud over de 200 millioner kroner, som nu luner i kassen hos storaktionæren, kan han inden for kort tid se frem til en gevinst på yderligere 100 millioner kroner.

Det sker, når Atea den 12. november efter planen beslutter at udbetale ekstraordinært udbytte til aktionærerne på tilsammen 400 millioner kroner, hvoraf de 100 millioner altså ender hos Ib Kunøe selv.

"Jeg har stadig 25 millioner aktier, så det er 100 millioner kroner hjem til far. Så november er en god måned, men jeg har også fødselsdag, så der skal være plads til en flaske rødvin," siger Ib Kunøe.

Ifølge Kunøe er strategien for Atea ændret, siden en plan om salg gik i vasken i 2012. Nu satser man på at skabe udbytte for aktionærerne.

"Vi har meldt ud, at vi med det resultat og det cashflow, vi har, er en udbytteaktie. Det er vel en otte-ni procent, vi regner med at kunne give i udbytte, og det gør, at det er pensionskasser og lidt andre typer af aktionærer end de, der bare tænker på,at aktien skal stige," siger Ib Kunøe.

Læs også:

Ib Kunøe optager gigantlån i Atea

Sådan har Ib [b]Kunøe opbygget sit enorme imperium[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan: Få sikker viden om styrker og svagheder i jeres sikkerhed
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.