Artikel top billede

Kæmpeudsalg: Kunøe sælger ud af Atea-aktier for stort millionbeløb

It-investoren sælger en stor luns af sine Atea-aktier for et tocifret millionbeløb.

It-investoren Ib Kunøe kan stikke et tocifret millionbeløb i lommen, efter at hans selskab Systemintegration har solgt 3,5 millioner af selskabets aktier i it-giganten Atea.

Salget af aktier betyder, at Ib Kunøes ejerandel i Atea falder fra godt 28 til lige under 25 procent.

Ifølge en meddelelse til børsen i Oslo bliver aktierne solgt til kurs 63, hvilket oversat til kontanter svarer til en pris på godt 200 millioner danske kroner.

Ib Kunøe afviser dog kategorisk, at salget skal ses som tegn på, at han er på vej til at give slip på kontrollen med Atea.

"Det er da en forfærdelig masse aktier for nogen, men det er det ikke for mig. Jeg gør det ud fra en ren portefølje-betragtning. Jeg har aldrig før solgt så meget som en enkelt Atea-aktie, og de aktier, som jeg har købt de sidste par år, har jeg købt, når aktien stod dårligt," siger Ib Kunøe, som understreger, at det fortsat er hans mål at have 25 procent ejerandel i Atea-koncernen.

"Det er da en forfærdelig masse aktier for nogen, men det er det ikke for mig"

Ud over de 200 millioner kroner, som nu luner i kassen hos storaktionæren, kan han inden for kort tid se frem til en gevinst på yderligere 100 millioner kroner.

Det sker, når Atea den 12. november efter planen beslutter at udbetale ekstraordinært udbytte til aktionærerne på tilsammen 400 millioner kroner, hvoraf de 100 millioner altså ender hos Ib Kunøe selv.

"Jeg har stadig 25 millioner aktier, så det er 100 millioner kroner hjem til far. Så november er en god måned, men jeg har også fødselsdag, så der skal være plads til en flaske rødvin," siger Ib Kunøe.

Ifølge Kunøe er strategien for Atea ændret, siden en plan om salg gik i vasken i 2012. Nu satser man på at skabe udbytte for aktionærerne.

"Vi har meldt ud, at vi med det resultat og det cashflow, vi har, er en udbytteaktie. Det er vel en otte-ni procent, vi regner med at kunne give i udbytte, og det gør, at det er pensionskasser og lidt andre typer af aktionærer end de, der bare tænker på,at aktien skal stige," siger Ib Kunøe.

Læs også:

Ib Kunøe optager gigantlån i Atea

Sådan har Ib [b]Kunøe opbygget sit enorme imperium[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere