Artikel top billede

Atea udvider sit statslige monopol

Megaforhandleren får de næste to år eneret på at sælge printere og kopimaskiner til alle statens institutioner.

Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet lægger nu for alvor alle sine æg i én kurv, når det gælder statslige institutioners indkøb af printere, kopimaskiner, tilbehør og serviceydelser.

Styrelsen har netop udpeget Atea som eneleverandør af begge produktkategorier på to indkøbsaftaler, som løber de næste to år med mulighed for yderligere to års forlængelse.

Aftalerne er forpligtende at anvende for de statslige institutioner og træder i kraft fra nytår. Det sikrer ifølge afdelingsdirektør i Atea Charlotte Bornemann en omsætning på et trecifret millionbeløb. Hun ønsker ikke at sætte mere præcise tal på det økonomiske omfang af aftalen.

Atea har haft monopol på salg af printere til staten de seneste otte år, men har altså nu for første gang også kopimaskine-aftalen i hus. Den aftale har hidtil ligget hos Xerox.

"Atea har nu gjort rent bord og vundet begge aftaler. Det er vi naturligvis stolte af," siger Charlotte Bornemann.

Hun fortæller, at Atea på print-aftalen leverer udstyr fra HP, mens kopi-aftalen fortsat har et sortiment fra Xerox, som altså nu leveres via Atea gennem fremfor direkte fra producenten.

"Rammeaftalerne giver os nu mulighed for at rådgive staten bedst muligt om, hvordan man skaber smidige arbejdsgange, automatiserer processer og får print og kopi nemt integreret i infrastrukturen," siger Charlotte Bornemann.

Læs også:

It-giganter raser over offentlig monopolaftale

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere